FORUM / Bokanmeldelser
(annonse)

Denne side publisert
29. oktober 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
FORUM
Forestillingskritikker
Bokanmeldelser

Debatt
SØKBokanmeldelser

AMPRE kvinnesinn
Lettlest, direkte, intens, svært tilgjengeleg og lite sjølvhøgtideleg, skriv vår meldar om dramatikar Ellisiv Lindkvist si bok Jeg er ikke slik. Tre scenetekster.
Publisert 29. oktober 2013.
LES MEIR


FANGET av rollen
Peter Serck har i romanen Natten gått under huden på en skuespiller som holder på å miste seg selv i kampen med rollen.
Publisert 27. mars 2011.
LES MER


Teater I SIN TID
Sigurd Evensmo befant seg midt i begivenhetenes sentrum da arbeiderbevegelsens presse- og kulturliv utviklet seg før andre verdenskrig.
Publisert 17. november 2009.
LES MER


KARITAS drama
Karita Bekkemellems politiske liv er spennende og gjør seg godt mellom to permer. Og det spruter energi, mot, ærlighet og engasjement ut av teksten.
Publisert 5. november 2009.
LES MER


Sin egen ISCENESETTER
Lisel Bjørneboe, Jens Ingvald Bjørneboes første kone, minnes den unge Jens som en mann drevet av én stor interesse: Jens Bjørneboe.
Publisert 25. oktober 2009.
LES MER


PÅ SPORET av Førde
Er det nødvendig med to biografier om Einar Førde? Kanskje ikke. Måtte jeg velge for den øde øya, ville det nok blitt Tor Obrestads. Men Frank Rossaviks pageturner er en gave - til andre.
Publisert 28. oktober 2007.
LES MER


Skuespiller med VILJE og INTELLEKT
Førde-biografien til Tor Obrestad har fanget inn bildet av en mann som hele sitt liv sikter seg inn mot den store politiske scenen. Og Einar Førde likte å underholde, i karnevalets ånd.
Publisert 18. august 2007.
LES MER


DRISTIG og DJUPT
Kva slags tilhøve har dramatikken og filosofien hatt til kvarandre i den moderne epoken? Det er spørsmålet forfattar og fagmann Carlos Wiggen stiller i eit dristig og djuptgåande leseprosjekt.
Publisert 7. juni 2007.
LES MEIR


FANGA av STOFFET
Magister Trine Næss har med denne boka teke mål av seg til å referere informasjon om organiseringa av teaterdrifta ved Christiania Theater frå 1877 til 1899.
Publisert 18. november 2006.
LES MEIR


TEATERBLIKK på Ibsen-biografi
Band 1 av Ivo de Figueiredos Ibsenbiografi har fokus på mennesket Henrik Ibsen. "What's in it" for dei som vil leite etter teater-mennesket Ibsen i eit slikt prosjekt?
Publisert 19. august 2006.
LES MEIR


Nytt lys på DRAMATEKSTEN
Korleis skal ein gripe fatt i ein dramatisk tekst? Dramatikk er ikkje berre teaterframsyningar slik publikum møter dei i salen. Dramatikk er også ein litterær sjanger.
Publisert 11. mai 2006.
LES MEIR


FJELLSTØTT om dramaturgi
Sjølv på eit så spesialisert fagfelt som teater har vi gode fagfolk i Noreg som kan å formidle, skriv vår anmeldar. Det er det ei glede å lese god faglitteratur på morsmålet.
Publisert 12. februar 2006.
LES MEIR


TEATERLØFT for Nord-Noreg
Når Jens Harald Eilertsen no har fullført historia om teatret i Nord-Norge har han lagt lista høgt for andre som skal skrive teaterhistorie utanfor Oslo-gryta. Nøkkelverk for alle som vil forstå norsk teaterhistorie, skriv vår anmeldar.
Publisert 31. januar 2006.
LES MEIR


Teaterhistorisk skattkammer
Med boka om Jens Bjørneboe, Eugenio Barba og opprørernes teater åpner Elsa Kvamme et rikholdig forråd av kunnskap om det frie teater-Norges tidlige liv. - En generøs bok, konkluderer Teaternetts anmelder.
Publisert 14. januar 2005.
LES MER

Teaterviter utenfor teatret
Teaternetts anmelder er ikke overbevisst om at Anne-Britt Gran gir oss mer forstand på samfunnet i boka Vår teatrale tid. Bedre blir det når framstillingen trekkes mot den estetiske sfære og forklaringer på TV-fenomener. - Her får framstillingen mer trøkk og blir tydeligere, skriver Rune Kippersund.
Publisert 25. oktober 2004.
LES MER

Barsk og morsom omgang med Shakespeare
- I utgangspunktet er det et lykketreff å la en såpass uvøren forfatter som Jon Ewo skrive biografi for ungdom om storheten William Shakespeare, skriver barne- og ungdomsbokanmelder Mette Hofsødegård om boka Vil den virkelige Shakespeare være så snill og reise seg.
Publisert 12. mai 2004.
LES MER

Et festskrift til Nationaltheatrets dronning
Teaternett har engasjert teaterforsker Jon Nygaard ved Universitetet i Oslo til å anmelde Nils Johan Ringdals historie om Nationaltheatret. Vår anmelder mener boka fortaper seg i detaljer fremfor å sette teatrets virksomhet i perspektiv.
Publisert 17. oktober 2000.
LES MER


Teaternett vil her presentere anmeldelser av bøker om teater, norske og internasjonale. Har du lest en bok om teater og vil dele opplevelsen med andre? Send oss en anmeldelse eller omtale og vi vil vurdere å publisere den hos oss,  eventuelt i vår debattseksjon. Vi tar gjerne inn flere anmeldelser av samme bok f dersom de er interessante nok. Anmeldelser blir publisert under fullt navn. Vi gir ikke vederlag for innsendte anmeldelser uten at det er avtalt på forhånd, og innsendte artikler vil stå for innsenderens regning. Send oss også gjerne tips på bøker som er verd å anmelde! Vår adresse er: teaternett@teaternett.no


Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Torstadvegen 46, 2335 Stange
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no