AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
5. februar 2015

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Den Norske Opera og Ballett

 
Spring Up Musical
1 time og 15 minutter
Ingen pause
6 forestillinger
Fra 11. februar til 15. februar
Premiere 11. februar 2015
Scene 2

Spring Up Musical er en fengende, sår og hjertevarm historie om to ungdomsgjenger som ”barker” sammen i Oslos gater. Den ene gruppa er opptatt av dans og kampsport, den andre har garasjen og gata som møteplass hvor ran av mobiltelefoner og ”raske penger” gir hverdagen mening. I et dramatisk og uheldig øyeblikk knivstikker Lukas en jente. Han takker ja til samfunnsstraff i Kina, der kampsporten gir livet endring og nye perspektiv.

Musikkteatret viser nyskapende scenebilder inspirert av gammel kinesisk filosofi, musikk og kunst, i kombinasjon med kreativ scenografi og lysdesign. Kampsporten Kung Fu skaper store tablåer med actionfylte scener og vakker koreografi, i symbiose med moderne danse- og bevegelsesuttrykk.

Spring Up Musical er noe så sjeldent som et nyskrevet norsk musikkteater. Handlingen åpner for dialog om indre reiser, veivalg og respekt for enkeltindivider i vårt mangfoldige og flerkulturelle samfunn. 60 håndplukkede skuespillere, sangere, dansere og Kung Fu-solister deltar i denne storslåtte forestillingen, der norsk samtid og kinesisk urtone flettes i hverandre og skaper en felles samtidsrytme og formspråk.

Sjekk også ut Facebooksiden: https://www.facebook.com/SpringUpMusical

Det vil også være en danseperformance i foajeen fra kl. 19.

Høydan Kulturproduksjoner i samarbeid med Den kinesiske skole i Norge, iBoksen, Norsk Taiji Senter, Skedsmo Voices, Norsk Blindeforbunds Ungdom og Oslo Wushu Team.

Med støtte fra Bergesenstiftelsen, Musikkfondene og Fritt Ord.

Regi: Elin Høyholm
Manus: Tormod Ugelstad
Musikk: Peter Baden
Koreografi: Trude Saksen
Kostymer: Heidi Kverndokk
Rekvisitter/scenografi: Marit Hareide
Produsent: Ingrid A. Danbolt.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no