AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
26. januar 2015

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Trøndelag Teater

Tradisjonen tro så programmerer teatersjef Kristian Seltun årlig en Ibsen-oppsetning. I år er det Lille Eyolf som skal skapes av regissør Kjersti Haugen og Bård Lie Thorbjørnsen, scenografen bak Når vi døde våkner, på teatrets Gamle Scene.

Pressen inviteres inn i et nytt landskap og til en ny teaterhistorie mandag 2. februar kl. 11.30.
Påmelding, anmelderbilletter og intervjuavtaler meldes til sissel.gronlie@trondelag-teater.no

Premiere på Gamle Scene lørdag 7. februar kl. 19.30.

De medvirkende er heller ikke hvem som helst. Et ungt ensemble med nestor Kine Bendixen i spissen. Bendixen blir 70 år 1. mai så dette blir hennes avskjedsforestilling.

Medvirkende: Kenneth Homstad (Alfred Allmers), Renate Reinsve (Fru Rita Allmers), Ingrid Bergstrøm (Frøken Asta Allmers), Kine Bendixen (Rottejomfruen) og Eyolf spilles av Fillip Flaten-Hoff og Erling Johannes Rinnan Green.

Regi: Kjersti Haugen
Scenografi og kostymer: Bård Lie Thorbjørnsen
Lysdesign: Eivind Myren

Om stykket
Lille Eyolf er et familiedrama hvor foreldrene er så blendet av egne behov at de ikke er i stand til å se sitt eget barn.

Alfred Allmers kommer tidligere hjem enn forventet, fra en flere uker lang fjelltur, med glødende visjoner og stor gjennomføringsiver. Dette – og at han har lagt fra seg et større skriveprosjekt – overrasker både hans kone Rita og hans søster Asta. Sønnen Eyolf er mest glad for at pappa er kommet hjem.

Men så skjer det noe som setter det vante familielivet i et nytt perspektiv. Alt det som tidligere har ligget dypt under overflaten kommer sakte, men sikkert, til syne. I møte med døden blir det uunngåelig å være ærlige og åpne. Hvordan takler de det? Kan de fortsette å leve sammen? Er det mulig å fjerne «det som gnager» i huset uten at det oppstår et tomrom?

Les mer om forestillingen her: http://trondelag-teater.no/forestillinger/lille-eyolf/

Med vennlig hilsen
Sissel Grønlie
informasjonsrådgiver
Trøndelag Teater
Telefon 73 80 51 31
Mobil 41 47 37 57
www.trondelag-teater.no.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no