AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
26. oktober 2014

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler
Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra DNS

Når vi døde våkner

Av Henrik Ibsen

Regissør: Stig Amdam,
Bearbeidelse: Stig Amdam,
Dramaturg: Solrun Toft Iversen

Ibsens siste mesterverk i intim og intens tolkning på Lille Scene.

Arnold Rubek er en aldrende billedhugger som er kommet hjem til Norge på et sommeropphold etter å ha bodd mange år i utlandet. Han reiser sammen med kona Maja, som er en del år yngre. De har vært gift i fem år, og ekteskapet later ikke til å være lykkelig. Han tok Maja ut av trange hjemlige kår og førte henne til et hus ved Taunitzer See der de har levd i stille og tilbaketrukket velstand, men uten å ha noe å si hverandre. Nå sitter de i parken ved et norsk badehotell og planlegger en reise langs kysten. Rubek blir tvunget i møte med sine livs valg. Gjorde han rett i å sette sin kunst fremfor alt?

I Stig Amdams bearbeidelse for LilleLAB møter vi noen av landets fremste Ibsen-skuespillere i et både nådeløst og forsonende sjeledrama. Det siste fra mesterens hånd og kanskje hans mest selvbiografiske.

Premiere på Lille Scene 31. oktober.Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no