AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
17. april 2014

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Den Norske Opera og Ballett

26. april - 24. mai

A Swan lake

Humoristisk og lekent blikk på Svanesjøen

Svanesjøen er vår mest kjente ballett. Men hvorfor har den blitt så berømt? Hvorfor blir vi så fascinert av å se mennesker agere fugler på scenen, og hvorfor akkurat svaner? Det er noen av spørsmålene koreograf Alexander Ekman har stilt seg i forestillingen A Swan Lake.

Svanesjøen hadde premiere på Bolsjojteatret i Moskva i 1877, med Tsjajkovskijs musikk. Det mange ikke vet er at originalversjonen var en stor fiasko og raskt ble glemt. Først i Petipa/Ivanovs nyproduksjon åtte år senere oppnådde balletten anerkjennelse. Dette interesserte Alexander Ekman – den glemte Svanesjøen, et verk vi ikke vet noen ting om. Nå har han satt seg fore å gjenskape og dikte fritt over denne første Svanesjøen, fiaskoen.

Ekman er fast tilknyttet koreograf ved Nederlands Dans Theater, og gjorde stor suksess hos oss med balletten Resin under Septemberdans 2012. Han er kjent for sin særegne stil, som kombinerer det humoristiske og lekne med refleksjon over ballett som kunstform. A Swan Lake er hans første helaftens, fortellende ballett. Sammen med toppdesigneren Henrik Vibskov og ny musikk av komponisten Mikael Karlsson skaper han A Swan Lake, med hele kompaniet på scenen, fullt orkester i graven, og en ekte innsjø på Hovedscenen!

Koreografi og scenografi: Alexander Ekman
Musikk: Ny musikk av Mikael Karlsson
Kostymer: Henrik Vibskov
Lysdesign: Tom Visser
Medvirkende: Nasjonalballetten, Operaorkestret
Musikalsk ledelse: Per Kristian Skalstad

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no