AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
20. mars 2014

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Trøndelag Teater

I grevens tid

En kostelig komedie – med tre aldrende damer som er opptatt av å leve siste del av livet helt ut.

”Mannfolk som blir ensomme, vet ikke hva de skal ta seg til. Ikke kan de sove alene. Ikke kan de spise alene. De kan vel knapt nok skite alene.” Enken Marianne har begynt å glemme, men tungen er fremdeles sylskarp. Og den får enkemannen Per, som venninnene Solveig og Lise har tatt med seg til damenes ukentlige bridge, smake.

Marianne, Solveig og Lise møtes hver mandag hjemme hos Marianne for å drikke vin og spille bridge. Vertinnen bryr seg ikke det grann om hva andre synes om henne – bare hun får sine daglige glass med sherry og passende doser med mannlig beundring. Enken Solveig lengter og leter etter kjærlighet og oppmerksomhet. Mens Lise sliter med en ektemann som med alderen er blitt mer opptatt av sex enn bra er – i alle fall synes Lise det. Handlekraften og oppfinnsomheten til damene stimuleres når kommuneansatte Fikser-Freddy og enkemannen Per dukker opp i livene deres. Poengene i dialogen kommer som perler på en snor, og temaene gjenkjennbare for de aller fleste av oss. Uansett alder.

I grevens tid (I sista minuten) er en relativt nyskrevet komedie av den svenske dramatikeren Carin Mannheimer. Stykket har gått for fulle hus både på Göteborgs Stadsteater og Stockholms Stadsteater. Mannheimer, som er 80 år, men altså still going, er en av Sveriges mest folkekjære dramatikere med suksesser som TV-serien Svenska hjärtan og teaterstykkene Rika barn leka bäst og Sista dansen i bagasjen.

I grevens tid
av Carin Mannheimer

Regi Eli Sørensen

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no