AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
3. mars 2014

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Nationaltheatret

SPKRBOX: How to Break (USA)

How to Break forteller historien om to tenåringer på jakt etter en forståelse av hva det egentlig vil si å være syk.

Ana, en målbevisst streetdancer og Joel, en energisk b-boy møtes gjennom sitt lidenskapelige forhold til dans, og kjemper sitt livs kamp mot egen kropp, helsevesenet og følelsen av håpløshet.

Hvordan takler man at kroppen brytes ned og blir et hinder for å drive med det man er sykt god til, det som betyr aller mest i livet? En lege, en visesanger og en beatboxende sykepleier prøver å holde motet oppe hos sine tenåringspasienter mens de bryter seg gjennom diagnosene deres på søken etter en ny definisjon av hva sykdom og helse egentlig er.


How To Break hadde urpremiere på New York Hip-Hop Theatre Festival 2012 og er vinner av The Barbour Playwright`s Award 2012.

Forestillingen er et samarbeid mellom breaking-pionerer Kwikstep og Rokafella, graffitilegende Part One, beatboxere Yako 440 og Adam Matta, indierocker Rebecca Hart, regissør Chris Edwards og dramatiker, skuespiller og slampoet Aaron Jafferis.

Ana: Amber Williams
B-Boy (Joel): Jason Facey
Doktor: Aaron Jafferis
Sykepleier: Yako 440
Visesanger som er sykehusterapeut: Rebecca Hart

Om Hiphopteater og SPKRBOX

Hiphopteater er en teaterform som viser nåtidshistorier og bruker én eller flere av de fire elementene innen hiphopkulturen: B-boying (breakdance), graffiti, MCing (rapping) og DJing. Andre utslag av hiphopkultur, som Spoken Word, beatboxing og hiphopdans kan også være med, men ikke alltid. Det viktigste er språket i teaterstykket og plotets relevans til verden i dag. Holly Bass, tidligere kurator for den amerikanske Hiphop Theater Festival, definerer det slik: Enhver produksjon som fanger energien, følelsen og driven hos hiphop-generasjonen, dens problemer, dens kulturelle estetikk, er hiphopteater.

Og hiphopteater er mer enn det som vises på scenen: Det inkluderer publikum. En teaterproduksjon kan ha så mange beats og rim og fete moves som den bare vil, men hvis forestillingen ikke snakker til hiphop-miljøet, mister den troverdighet. Interaksjonen mellom utøver og publikum er en essensiel del av forestillingen.

– SPKRBOX hiphopteaterfestival skal være en møteplass for hiphophoder, teaternerder og folk som vil oppleve annerledes teater, sier festivalleder Cici Henriksen. Hun er utdannet skuespiller fra Statens teaterhøgskole og har tilbragt mye tid i New York de siste årene, der hun ble kjent med hiphopteater.

Et begrenset antall billetter selges i døra

Nationaltheatret takker DnB for støtte til SPKRBOX How to Break og SPKRBOX Jam.

SPKRBOX – hiphopteaterfestival i Oslo og Trondheim

Hele festivalprogrammet her

Oslo: 28. februar–3. mars

Nationaltheatret, Cafeteatret/Nordic Black Theatre, Skuespillersenteret og Dramatikkens Hus er festivalens arenaer og samarbeidspartnere i Oslo.

Trondheim: 21-24. februar.
Verkstedhallen.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no