AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
23. januar 2014

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Christiania Teater

Skjønnheten og udyret

Magisk Disney-klassiker endelig klar for en norsk scene

Billettsalget er i gang!

Det er duket for magi og masse kjærlighet når Disneys musikalklassiker Skjønnheten og Udyret 14. august 2014 har premiere på Christiania teater.

Det er første gangen en Disney-musikal settes opp på en norsk scene. Og nå starter jakten på hele Norges skjønnhet – Belle.

Christiania teater har i lang tid jobbet med å få rettighetene til å sette opp Disneys Skjønnheten og udyret.

- Vi har i flere år drømt om å få sette opp denne musikalen her i Norge og nå har endelig Disney gitt oss klarsignal, og det er vi veldig stolte over. Nå kan unge og gamle Disney-fans bare begynne å glede seg, sier produsent Espen Seim Parmann.

Oppsetningen blir en co-produksjon mellom Christiania teater og Sandnes Kulturhus, og vil ha premiere i Oslo i august 2014 og Sandnes-premiere i januar 2015.

Disney-musikalen Skjønnheten og udyret har i en årrekke gjort stor suksess på Broadway og i flere andre land verden over. På Broadway ble musikalen vist over 5400 ganger mellom premieren i 1994 og før den ble tatt av plakaten i 2007. Her til lands er det nok mange husker den gripende animerte versjonen av Disney-klassikeren som gikk på norske kinoer på begynnelsen av nittitallet.

For mer informasjon kontakt Kulturmeglerne ved Mona Bristøl, telefon 90204958 eller mona.bristol@kulturmeglerne.no


Skal finne skjønnheten

Jakten på den store hovedrollen som skjønnheten Belle er allerede i gang. Og i januar vil Christiania teater holde åpen audition.

- Vi leter etter hele Norges nye musikalstjerne. Vår Belle skal være ganske ung, mellom 18-25 år og skal fengsle publikum med både nydelig sang og overbevisende skuespill, sier regissør Jostein Kirkeby-Garstad.

Han har i år høst hatt stor suksess med oppsetningen av Annie på Folketeateret og i Sandnes kulturhus. Familiemusikalen mottok strålende anmeldelser og teaterenes seter har vært fylt opp hver eneste forestilling. Nå er han tilbake på Christiania teater, hvor han i høst også har stått bak musikalen Pippi Langstrømpe.

- Vi har valgt å sette opp Disneys Skjønnheten og udyret på en intim scene, slik at publikum kommer tett på magien og får føle dette skikkelig på kroppen. Målet er å lage en uforglemmelig opplevelse for store og små, sier han.


En vakker kjærlighetshistorie

Musikalen er basert på filmen med samme navn. Filmen er igjen basert på eventyret La Belle et la Bête av Jeanne-Marie Le Prince de Beaumont. Eventyret ble filmatisert med samme navn i 1946. Historien handler om en prins som er blitt forvandlet til et udyr og en ung kvinne ved navn Belle som han holder fanget i slottet sitt. For å bli en prins igjen, må udyret forelske seg i Belle og vinne hennes kjærlighet.


Fakta om Skjønnheten og udyret:
Sceneversjonen er basert på den animerte Walt Disney-filmen som er skrevet av Linda Woolverton. Musikken er av Alan Menken, og sangtekster er av Howard Ashmanog Tim Rice. Filmen har mottatt en rekke priser, og fikk i 1992 Oscar både for beste originalmusikk og for beste sang. Flere nye sanger ble skrevet til sceneversjonen. Musikalen hadde premiere på Broadway i april 1994, og har blitt vist helt frem til 2007, noe som gjør den åttende lengstgående musikalen der.

I den norske utgaven av Disney-filmen var det Merethe Trøan som hadde stemmen til Belle, mens Lasse Lindtner var Udyret. Wenches Foss sang tittelsporet i rollen som Fru Potts, og Henki Kolstad var Maurcie, Belles far.

Regi / koreografi: Jostein Kirkeby-Garstad
Øvrig kunstnerisk team vil bli offentliggjort senere.
Forestillingen produseres av Christiania Teater og Sandnes Kulturhus
Produsent: Espen Seim Parmann
Utøvende produsent: Kjetil Falkum

Premiere: 14. august 2014.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no