AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
20. januar 2014

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Hålogaland Teater

Martyrer
Generalprøve: 22. januar 2014
Premiere: 23. januar 2014

Av: Marius von Mayenburg
Med: Gunnar Eiriksson, Trond Peter Stamsø Munch, Asta Busingye Lydersen, Anja Bongo Bjørnstad, Huy Le Vo
Regi: Kjersti Horn
Scenografi og Kostyme: Katja Ebbel Fredriksen
Lysdesign: Norunn Standal
Lyddesign: Erik Hedin

15 år gamle Benjamin har erklært krig. Krig mot usedelighet. Krig mot umoral. Han provoserer og manipulerer, skremmer og fascinerer dem rundt seg, og midt i kaoset mellom forbud, moral, syndebukker og absolutte sannheter stilles spørsmålet om hvem av oss er de virkelige martyrene i Benjamins krig.

Benjamin er en tilsynelatende vanlig gutt i en vanlig by hvor som helst i landet. Han lever sammen med Mamma, som jobber nattevakter og Pappa har stort sett vært fraværende. Han søker til bibelen og lar seg forføre av gammeltestamentlige tankesett og oppfatninger. Gradvis blir han besatt av hevn, renhet og usedelighet. Hvordan møter de voksne et ungt menneske på vei ut i radikalisering, hva er tro og hva er redsel, og hvordan skal barn finne veien hvis foreldre og læreres toleranse blir en unnskyldning for å ikke ta ansvar?

I den tyske dramatikeren Marius von Mayenburgs stykke er 15 år gamle Benjamin blitt en kristen fundamentalist, og von Mayenburg tvinger oss til å svare på om vi tåler fundamentalisme bedre eller dårligere avhengig av hvor den kommer fra. Tør vi peke på fundamentalisten når han står midt i blant oss?

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no