AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
19. desember 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Den Nationale Scene

18. desember 2013

Premiereinvitasjon til redaksjonens teateranmelder

Den Nationale Scene har gleden av å invitere til urpremiere på ”Reksten – Firmaets mann” av Yngve Sundvor - lørdag 11. januar kl. 18 på Store Scene. Regissør er Yngve Sundvor.

Reksten-saken er kjent som norgeshistoriens største øko-krimsak. Fra å ha kjendisstatus som en av verdens rikeste menn, ble plutselig bergensrederen Hilmar Reksten beskyldt for økonomisk kriminalitet av verste sort. Mens staten tapte milliardbeløp fordi Reksten-rederiene ikke kunne gjøre opp for seg, hevdet konkursboet at det var skjult opp til en milliard kroner i hemmelige truster i utlandet.

Saken mot Hilmar Reksten var en av de mest omtalte i presse og media fra midten av 1970-tallet og helt frem til den foreløpige avslutningen i 1990.

Alles øyne hvilte på rettssaken i Bergen, men hadde bergenserne en egen rettsfølelse? Var det mellom fjellene et ønske om at byens store sønn ikke skulle bli dømt, selv om han hadde lurt den norske stat?
Yngve Sundvor har utforsket timene før dommen over de gigantiske skatte- og valutaunndragelsene avsies. I et mørkt og absurd univers, møter vi en bergensfamilie som har nytt godt av Rekstens bekjentskap. I løpet av natten økes presset på rederens betrodde medarbeidere, og til slutt vet man ikke lenger hvem som er venn og hvem som er fiende.

Reksten - Firmaets mann er et psykologisk spenningsdrama med humoristiske undertoner. En fengslende historie, på tross av at ingen ble satt bak lås og slå.

Urpremiere på Store Scene 11. januar 2014.

REKSTEN – FIRMAETS MANN
av Yngve Sundvor
Regissør: Yngve Sundvor Scenograf/kostymedesigner: Leiko Fuseya
Lysdesigner: Geir Hovland Dramaturg: Morten Kjærstad

Med: Even Stormoen, Sverre Røssummoen, Marianne Nielsen, Bjørn Sothberg, Frode Winther, Reny Marie Gaassand Folgerø og Pål Rønning.

Reservasjon av inntil to billetter må gjøres innen tirsdag 7. januar kl. 12, til billettkontoret ved Den Nationale Scene, tlf.: 55 60 70 80 eller på e-post til of@dns.no

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no