AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
28. november 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Den Nationale Scene

22. november 2012

Premiereinvitasjon til redaksjonens teateranmelder
Den Nationale Scene har gleden av å invitere til Norgespremiere på Diktatorfruer – Jeg er som dere, jeg elsker epler av Theresia Walser, med regi av Petter Næss – lørdag 30. november kl. 18 på Lille Scene.

DNS innfører et nytt konsept på Lille Scene, kalt LilleLAB. I den første oppsetningen står tre diktatorfruer i fokus.
Tre diktatorfruer fra ulike deler av verden er samlet i et rom, og er prisgitt en simultantolk for å kunne kommunisere. De fire forbereder seg til en pressekonferanse i forbindelse med en dokumentarfilm om disse mektige kvinnenes liv. Her minnes de fortidens storhet, mens selvbedrag og stormannsgalskap eskalerer med spydig intensitet. Vi snakker om Margot Honecker fra DDR, Imelda Marcos fra Filippinene og Leila Ben Ali fra Tunisia - kvinner minst like fryktet som sine menn.

Det utveksles sladder om Stalins fester, Maos håndkyss og Castros gavmildhet. I grotesk forfengelighet kappes de om hvilke meritter som vil gjøre seg best på film. Mens temperaturen stiger kommer det for en dag at den tilsynelatende nøytrale tolken muligens har sin egen agenda for møtet...
Theresia Walsers satiriske komedie, hvis undertittel er hentet fra et sitat av Muammar Gadaffi, blir også et møte med tre meget erfarne skuespillere fra DNS; Wenche Kvamme, Rhine Skaanes og Sissel Ingri Tank-Nielsen. Her får de virkelig boltre seg, i tett samspill med ingen ringere enn Eirik del Barco Soleglad; kanskje den største komikeren på DNS. Som om ikke dette er grunner gode nok til å få med seg oppsetningen, er den også den første som inngår i et nytt konsept kalt «LilleLAB». Her vil aktuell dramatikk og tematikk bli satt opp på laboratoriumteater-manér, med fokus på skuespillernes arbeid fremfor scenografi og rekvisitter.

Regissør Petter Næss, som sist satte opp Mørketid på DNS, blir første instruktør som skal boltre seg innenfor dette konseptet. Velkommen til en spennende og annerledes teateropplevelse!
Diktatorfruer – Jeg er som dere, jeg elsker epler
Av Theresia Walser
Regissør: Petter Næss Scenograf/kostymedesigner: Åse Hegrenes

Med: Reny Marie Gaassand Folgerø, Ragnhild Hiorthøy, Eirik del Barco Soleglad, Ellen Birgitte Winther, Gerald Pettersen, Thea Borring Lande og Frode Bjorøy.

Reservasjon av inntil to billetter må gjøres innen onsdag 27. november kl. 12, til billettkontoret ved Den Nationale Scene, tlf.: 55 60 70 80 eller på e-post til of@dns.no.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no