AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
7. november 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Nationaltheatret

Ny skuespillergruppe på Torshovteatret

I 2014 overtar et nytt lag Nationaltheatrets scene på Torshov i Oslo. Under vignetten Musikklab skal skuespillerne Bernhard Arnø, Lena Kristin Ellingsen, Christian Skolmen, Henriette Steenstrup og musiker Simon Revholt gi seg i kast med et kunstnerisk forskningsprosjekt på musikkteater.

– Jeg har stor tro på disse kunstnerne og dette konseptet. Musikklab bygger videre på Komilab, som var suksessprosjektet til den forrige Torshov-gruppa. Men nå er formatet et annet, nemlig teatret i musikken og musikken i teatret, sier Hanne Tømta, sjef på Nationaltheatret.

Den første forestillingen til den nye Torshov-gruppa er Musikklab vol. 1: En får væra som en er – En Ole Ivars musikal.

Stykket skrives av Hilde Brinchmann Børresen og Torshovgruppa – og er basert på tekster av Ole Ivars. Regi er ved Hilde Brinchmann Børresen. Urpremiere: 4. april 2014.

Som hos gode laboratorieforskere er det nysgjerrighet som er Torshov-gruppas drivkraft. Hva er det med dansebandet Ole Ivars som fenger så mange? Mens danseband av noen oppfattes som lavkultur, kan Nationaltheatret gi inntrykk av finkultur. Står myter for fall?

– Ole Ivars er jo først og fremst et band som sprer genuin musikkglede, som får folk til å danse. Dette må møtes med inderlighet – ikke ironi. Samtidig skal vi ta med oss den kunstneriske eksperimenteringen som kjennetegner Torshovteatret, forklarer skuespiller Bernhard Arnø.

Den forrige skuespillergruppa på Torshovteatret mottok Heddaprisen i kategorien særlig kunstnerisk innsats for sin Komilab. ­Mens Komilab utforsket komediens ytterpunkter og brukte en del musikk ­– tar den nye gruppa stafettpinnen videre.

– Vi utforsker musikkteatret ­og bruker en del humor. Og vi skal ta uttrykk som vanligvis framføres i et stort format ned i en intim setting, sier Arnø.

Ole Ivars har 50-årsjubileum i 2014.

Henriette Steenstrup vil medvirke i enkelte av forestillingene.

Pressebilde finner du her

Mer informasjon finner du her

Pressekontakt: Jannik F. Wiberg, jannik.wiberg@nationaltheatret.no / 412 75 699

Spilledatoer i salg: 5., 8., 9., 10., 11., 22., 23., 24., 25. og 26. april 2014

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no