AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
23. september 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Nationaltheatret

Kritikerprisen 2013 til Tore Vagn Lid.

Vi gratulerer Tore Vagn Lid med Kritikerprisen for beste regi, for forestillingen Kill them all! - sørgespill.

Det er en stor glede for Nationaltheatret at Tore Vagn Lid i dag mottok den gjeve Kritikerprisen for regien på Kill them all! - sørgespill. Hans dristige og samfunnsaktuelle forestilling på Nationaltheatret, berørte, imponerte og engasjerte mange, både publikum og kritikere.

I jurysen begrunnelse heter det:

" Regissøren har gjennom hele sin karriere tatt opp viktige samfunnsspørsmål parallelt med en bevisst og tydelig kunstnerisk utforskning av teatermediets muligheter. Tore Vagn Lid er en auteur som utvikler tekst og forestilling parallelt og legger stor vekt på research. I Kill them all! er dette særlig framtredende. Med forestillingens tematikk, finanskrisens menneskelige konsekvenser blant annet i form av alarmerende økning i selvmordsrater, formår regissøren å plassere teatret helt i forkant av den offentlige debatten. Forestillingen behandler den sosiale krisen i Europa både intellektuelt og emosjonelt, og peker framover og bakover i tid. Tore Vagn Lid er en unik stemme i den norske scenekunsten og peker med Kill them all!samt tidligere og framtidige prosjekter forbilledlig framover mot en oppløsning av skillet mellom institusjonsteatret og det frie feltet."

Nationaltheatret har også tidligere hatt gleden av å samarbeide med Tore Vagn Lid, og vist produksjonene Elephant stories (2009) og Fatzer (2012) på våre scener.

Tore Vagn Lid er en verdig prisvinner, og en regissør med et sterkt engasjement og en sterk kunstnerisk vilje.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no