AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
24. juni 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Stiklestad.no

Spelet om Heilag Olav

“Spelet om Heilag Olav” er kjernen i festivalen “Olsokdagene på Stiklestad” som arrangeres hvert år i slutten av juli. I 2013 går selve festivalen av stabelen i tidsrommet 23.-29.juli, mens det spilles fire nattforestillinger av “Spelet om Heilag Olav”.

25. juli kl 23.00
27. juli kl 23.00
28. juli kl 23.00
29. juli kl 23.00
--------------------------------------------------------------------------------

Regi: Marit Moum Aune.

Spelet utvikles fra år til år og har et magisk grep på sitt publikum. Til nå har over 790 000 personer sett forestillingen om Olav Haraldssons fall på Stiklestad, som oppføres på Nordens største og eldste friluftsteater siden 1954.

Om lag 700 personer er involvert i og omkring forestillingen. Profesjonelle skuespillere står på scenen sammen med amatører. Orkesteret er også sammensatt av profesjonelle og amatører. Andre aktører er kor, statister og et stort frivillig apparat. “Spelet om Heilag Olav” blir fremført på selve slagstedet, Stiklestad, der Olav Haraldsson falt i 1030. Det skjer i et miljø og med en ramme som bare natur, historie og dyktige aktører kan skape. “Spelet om Heilag Olav” er en dramatisering av det som skjedde på gården Sul dagene før slaget på Stiklestad i året 1030. Stykket er skrevet av Olav Gullvåg, og Paul Okkenhaug har komponert musikken.

Rollebesetning, profesjonelle roller, Spelet om Heilag Olav 2013:

Kongen: Henrik Mestad
Gudrun: Heidi Gjermundsen Broch
Kolbrunarskalden: Tom Erik Lie
Gudrid: Ingunn Øyen
Grima: Hildegunn Eggen
Helga: Hanne Skille Reitan
Froste: Lavrans Haga
Gamal-Jostein: Sverre Bentzen
Arnljot Gelline: Ralph Carlsson
Torgeir Flekk: Trond-Ove Skrødal

Bestill billett online her eller ring 815 33 1 33 / 74 04 42 00

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no