AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
3. juni 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Stamsund Teaterfestival

4-8.juni 2013 Lofoten

Vi er stolte av å kunne invitere til Stamsund Teaterfestival for 13. gang. Som dere ser har vi tatt bort ordet “internasjonale” i vårt navn. For 15 år siden var det internasjonale noe vi strebet etter, noe vi ønsket å være. I dag er vår globale tilknytning såpass selvfølgelig at vi opplever det som kulere og mer adekvat å flagge vår lokale tilhørighet.

Vi føler oss likevel unge og skjøre - fremdeles under konstruksjon. Stamsund Teaterfestival er ideen om møtet mellom særegne og samtidsorienterte kunstnerskap og det tradisjonelle, men levende fiskeværet Stamsund i Lofoten. Vi er stolte av å kunne presentere et forberedt lokalsamfunn, og en mosaikk av aktuelle scenekunstprosjekter.

Figurteatret i Nordland presenterer sitt eget program (FIN Scene). Utenom Figurteatrets prosjekter og de nordnorske deltakerne, er det Rickard Borgström som har laget programmet.

Thorbjørn Gabrielsen, kunstnerisk leder

Siden senhøsten 2010 har jeg arbeidet med å sette festivalens scenekunst og seminarprogram. Fra i hovedsak å invitere scenekunstproduksjoner til å spille i blackboxen har fokus gradvis skiftet mot en mer utprøvende og prosessorientert holdning i vår programmering.
Dette har vært et naturlig steg, siden vi ønsker å tilby en sammenheng der kunstnerne kan utvikle sitt arbeid og vise ulike stadier i arbeidsprosessen, og legge til rette for utveksling både mellom utøverne og publikum. Et ledd i prosessen har derfor blitt å definere en plattform for kunstnerisk utviklingsarbeid, der vi oppmuntrer de inviterte kunstnerne til å eksperimentere og prøve ut utradisjonelle presentasjonsformer i forhold til festivalkonteksten og stedet.
Utviklingsarbeidets mål er å utvide, fordype og granske utøvernes kunstneriske arbeid og på sikt også eksperimentere med festivalformatet og dets innhold.

Rickard Borgström, kurator.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no