AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
6. mai 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Nationaltheatret

Agnes Kittelsen og Nicolai Cleve Broch gjester Nationaltheatret

Nationaltheatret får i mai besøk av to gjestespill på Amfiscenen. Riksteaterets BEDRAG av Harold Pinter med Agnes Kittelsen, Nicolai Cleve Broch og Samuel Fröler og DEN ANDRE MANNEN I MEG, en forestilling av Henrik Mestad basert på Olav H. Hauges dagbøker.

BEDRAG er en forestilling som har blitt godt mottatt av både publikum og presse. Den er nå på turne med Riksteateret og har spilt for fulle hus landet rundt. Ved første øyekast er Bedrag et trekantforhold mellom en mann, hans kone og hennes elsker. Stykket åpner med avslutningen av et sidesprang, men derfra gjør nobelprisvinner Harold Pinter en vri som bare en dramatikkens mester kan gjøre. Han fører oss trinnvis bakover i tid, til sidesprangets opprinnelse. Reisen trekker oss inn i en historie som er underholdende, morsom, utfordrende og sexy. Spilles fra 13. til 15. mai.

DEN ANDRE MANNEN I MEG er basert på Hauges dagbøker og er en énmannsforestilling med Henrik Mestad. I anledning hundreårsjubileet for dikteren Olav H. Hauge har skuespiller Henrik Mestad tatt utfordringen med å formidle de voldsomme kreftene som preget Hauges liv og dikteriske univers. Omskrevet til hørespill mottok Mestad også strålende kritikker for sin tolkning. Komponist og saksofonist Trygve Seim tonsetter forestillingen. Spilles 6. og 7. mai.

For mer informasjon, kontakt Torbjørn Haugen på telefon 920 60 300 eller torbjorn.haugen@nationaltheatret.no

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no