AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
18. april 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Teater Polyfon

Teater Polyfon presenterer "Men i Morgen" av Nordahl Grieg.
Sted: Teaterhuset Avant Garden Tid: Torsdag 18. april kl 1200 og 1900, Fredag 19. april kl. 1200 og 1900 og Lørdag 20. april kl. 1500. Billetter kan kjøpes ved inngangen: 100/50

Alle kjenner Nordahl Grieg sitt dikt "Til ungdommen", spesielt etter 22/7 2011. Diktet ble skrevet i 1936. Men ikke alle vet at Nordahl Grieg også var dramatiker. Teater Polyfon har funnet frem
stykket "Men i morgen", som han også skrev i 1936.
Ikke ofte kan publikum oppleve et musikkorps på scenen på Teaterhuset AvantGarden. Musikkorpset Jarlen (Trondheims eldste) sørger for autentisk musikk fra 1936. Forestillingen avsluttes med "Kamerater. Kamerater. Det er frihetens forpost her Nord. Vi skal bygge. Vi skal trygge. Vi skal verge hver fot av dens jord". En super opptakt til 1. maifeiringen, for de som er interessert i det.

"Men i morgen" handler om et borgerskap som satser på produksjon av giftgass til bruk i krig, fordi dette er hva som etterspørres akkurat da! Et borgerskap som gjør seg rik på denne type produksjon. Et borgerskap med forgreninger til England, Tyskland og Frankrike.

På den andre siden skildres arbeiderne, som streiker for sine rettigheter. De prøver å sette ned foten for en slik krigsproduksjon. De ønsker ikke å produsere denne giftgassen, som kan drepe kamerater ander steder i verden. Men de er maktesløse. Produksjonen går sin gang. En dag eksploderer det.
Aktørene i Teater Polyfon, som i hovedsak er asylsøkere og innvandrere, noen med kun måneders norsk språkpraksis, noen med angst for å blir tvangssendt ut av Norge, er stolte av å presenterer dette stykket. Å kjenne til Norges historie er viktig for å forstå og bli integrert i samfunnet.
Aktørene håper at publikum interesserer seg for sin egen historie.
Teater Polyfon er glad for å ha fått med musikkorpset Jarlen på scenen. Et musikkorps med mye spennende historie i hornene. De skal sørge for at musikken er autentisk.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no