AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
4. april 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Den Nationale Scene

Pressemelding fra DNS

                                                                        2. april 2013


Stig Amdam nominert til gjeve priser

Kan både få Prix Europa og Nordisk Hørespillpris
Dramatikeren, regissøren og DNS-skuespilleren Stig Amdam er nominert til både Nordisk Hørespillpris og Prix Europa for hørespillversjonen av hans teaterstykke «Simons historie».
«Simons historie», som handler om hva en norsk soldat som kommer hjem fra tjeneste i Afghanistan gjennomgår, ble skrevet av Stig Amdam til et samarbeidsprosjekt mellom Den Nationale Scene i Bergen, Hordaland Teater og Sogn og Fjordane Teater. Det hadde premiere i 2008.

I 2012 ble det laget en hørespillversjon av stykket for NRK Radioteatret. Det er denne oppsetningen som nå er nominert til de to gjeve prisene. Spesielt Prix Europa henger høyt både for NRK og Amdam. Amdams dramatisering av «Døden ved vann» tok bronse i Prix Europa i fjor.

Stig Amdam har vært skuespiller ved DNS i en årrekke, men har de siste årene også markert seg som dramatiker og regissør. Amdam har mottatt en rekke priser. Han er også forfatteren bak storsatsingen til Den Nationale Scene i høst; «Dyveke», som handler om den vakre kvinnen i Bergen som blir kong Christian IIs elskerinne.

For ytterligere informasjon:
Kommunikasjonssjef på Den Nationale Scene, Finn Bjørn Tønder, 91 30 73 45
Stig Amdam, 91 60 59 34.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no