AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
24. januar 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Rogaland Teater


Invitasjon til pressevisning
SHOOT

Av Mark Ravenhill
Premiere 26. januar kl 18:00 - Hovedscenen
Pressevisning fredag 18. januar kl 13:00

Mark Ravenhill er kanskje Englands hotteste dramatiker for tiden. Han brøt igjennom i 1996 med stykket Shopping and Fucking. På 90-tallet stod Ravenhill sammen med et knippe andre unge dramatikere for en liten revolusjon i engelsk-språklig teater, som innebar en ny direkthet, en barsk realisme og en vilje til å bryte med kunstens og den alminnelige smakens grenser. De siste årene har Ravenhills teaterstykker tatt en ny vending. Innholdet er mindre overflatisk støtende mens formen er mer søkende og eksperimenterende. Med SHOOT har Mark Ravenhill skrevet en mengde korte og uavhengige scener løselig gruppert rundt et knippe temaer.

Er krig en menneskelig nødvendighet? Er menneskenes behov for å sortere verden i "oss" og "dem", i "de gode" og "de onde", så grunnleggende at vi for alltid vil være fanget i krigens ubønnhørlige kretsløp? Dette spør den britiske dramatikeren Mark Ravenhill oss om med stykket SHOOT. Med krigen mot terror som grunnlag vil vi undersøke hvordan frykt og fiendebilder påvirker alle deler av samfunnet: fra barnerommet til bombeangrepet, fra forhørsrommet til fakkeltoget, fra spisebordet til slagfeltet. Mark Ravenhill avslører og avkler det vestlige samfunnets tankemønstre og vårt behov for å misjonere våre grunnleggende verdier til resten av verden.

SHOOT – frihet og demokrati til helvete! - er en stygg- ærlig beskrivelse av mennesket, av våre sårbare og våre dyriske sider, av håp, hat, drømmer og lengsler. Men mest av alt er det en beskrivelse av frykten og hva den gjør med oss.

Anmeldere bes komme med tilbakemelding ang billetter innen torsdag 24. januar.

Med vennlig hilsen

Pernille Kaldestad                            
Informasjonssjef                            
Rogaland Teater

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no