AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
14. januar 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Tema Teater

KULTURPREMIERE 23.januar kl. 19:00 i PANORAMA KULTURHUS, EIDSVOLL.

CAMILLA; ENSOM KVINNE BLANT MENN

200 års jubileum for Camilla Collett! 1813 - 2013

Camilla Collett var født i Kristiansand 23de januar 1813.

Forestillingen er vårt bidrag til jubileumsåret.

Monolog av og med skuespiller Gro Ann Uthaug. Regi er ved Einar Dahl. Varighet er 90 minutter.

Forestillingen bygger på Camilla Colletts erindringsbøker, Amtmannens døtre, biografi og egen diktning rundt kvinnen Camilla Collett.

Camilla Collett døde før stemmeretten for kvinner ble iverksatt, men hun var absolutt en foregangskvinne for debatten og kravene. En forestilling om henne, blir derfor i lys av hennes tid og utviklingen av forståelsen "likeverd mellom kjønnene".

FORESTILLINGEN har mottatt støtte fra Fond for utøvende kunstnere, FRITT ORD, Oppland fylkeskommune og Norsk skuespillerforbund; Per Gjersøes fond. 10 forestillinger er solgt til Eidsvoll kommune gjennom den kulturelle skolesekken. Vi opplever prosjektet som viktig og ærefullt! Forestillingen er til salgs i hele 2013.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no