AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
29. november 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Trøndelag Teater

Orkdals store sensasjon denne høsten har vært danseforestillingen Patina, med 25 lokale damer i alderen 65 til 87 år, skapt av Orkdals hjemvendte koreograf og dansekunstner, Arne Fagerholt.

Forestillingen trakk fire fulle hus da den først ble satt opp i hjemkommunen i september i år og blir 10. desember tildelt Orkdal kommunes Kulturpris for 2012. Som om dette ikke var nok oppmerksomhet for de modige Orkdalsdamene, er forestillingen til overmål blitt invitert på gjestespill ved DNO&B i Bjørvika neste sommer. Dette har blitt et eventyr ingen av de medvirkende hadde forestilt seg.

Idéen til dette unike prosjektet oppstod da Fagerholt så en øving med Seniordansen i Kulturhuset i Orkdal. Etter en åpen invitasjon til alle i Seniordansen møttes til slutt rundt 30 spente damer til første øving i fjor høst.

Patina betyr å eldes med glans. Og i en tid da begrepet «eldrebølgen» assosieres med utfordringer i helsesektoren, bemanning og økonomi, viser disse damene at eldre mennesker i dag faktisk utgjør en stor ressurs for samfunnet. I media bombarderes vi med retusjerte bilder av «perfekte», unge modeller, mens den egentlige skjønnheten ligger i livsvisdom og spor av levd liv. Her blottstilles dette i all sin ærlige sårbarhet. De danser med hjertet, med sine forutsetninger og inviterer publikum inn til sin verden av følelser, nostalgi og humor.

Anmeldere bør bestille billetter så snart som mulig.

Intervjuavtaler meldes til Arne Fagerholt på telefon 92219944 eller send e-post til: arne.fagerholt@orkdal.kommune.no

Med vennlig hilsen

Sissel Grønlie
informasjonsrådgiver
Trøndelag Teater
Telefon 73 80 51 31
Mobil 41 47 37 57
www.trondelag-teater.no

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no