AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
22. oktober 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Love Film/NTB

Vil ha ”Sofies Verden” som musikal

Norske filmelskere ble spurt om hvilken norsk bok-til-film-adapsjon som bør bli musikal. Det er Jostein Gaarders verdenssuksess fra 1991 som er filmen nordmenn aller helst ønsker å se i musikalens sjanger.

Det er Amazon-eide Lovefilm.no, IMDbs søsterselskap, som i september utførte undersøkelsen. Anne-Cath. Vestlys ”Mormor og de 8 ungene” ble spillefilm i 1977, og blir nå kinomusikal, med premiere neste høst. I den forbindelse spurte LOVEFiLM sine medlemmer om hvilken annen norsk bok-til-film-adapsjon filmelskerne mener bør bli musikal.

Fra Sofies til musikalens verden
Det er ”Sofies Verden”, skrevet av Jostein Gaarder, som er mest populær, og som nær 3 av 10 norske filmelskere helst vil se som musikal. Denne ungdomsboken om filosofiens historie ble utgitt i 1991, og ble siden både kinofilm (1999) og TV-serie (2000), med Silje Storstein i hovedrollen.

Jostein Gaarder er en av de mest suksessrike forfatterne noensinne, og ”Sofies Verden” ble en internasjonal braksuksess. Den ble oversatt til over 50 språk, solgte over 30 millioner eksemplarer over hele verden, og ble verdens mest solgte roman i 1995.

– ”Sofies Verden” har vært en enorm suksess, og et utrolig viktig tilskudd til norsk litteratur- og ikke minst filosofihistorie. Sofies reise gjennom filosofiens verden, helt fra den greske oldtid til middelalderen, kan gi fantastiske og uttrykksrike scener i en musikal, sier Ira Gladnikoff, ansvarlig for LOVEFiLM i Norden.

På en god andreplass finner vi ”Kristin Lavransdatter” med 18 prosent av stemmene. 200 filmelskere deltok i undersøkelsen.

Se hele resultatlisten her (årstallet oppgitt er filmutgivelsesåret):

27 % - Sofies Verden (1999)

18 % - Kristin Lavransdatter (1995)

13 % - Døden på Oslo S (1990

11 % - Elling (2001)

9 % - De dødes tjern (1958)

7 % - Mannen som elsket Yngve (2008)

5 % - Tatt av kvinnen (2007)

4 % - Herman (1990)

3 % - Max Manus (2009)

2 % - Hodejegerne

For mer informasjon:
Ira Gladnikoff, ansvarlig for LOVEFiLM? Norden

Telefon: +46 76 145 16, e-post: ira.gladnikoff@lovefilm.se

Om LOVEFiLM:
LOVEFiLM er Europas ledende leiefilmaktør på nettet, med over 2 millioner medlemmer i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland og Storbritannia. Vi tilbyr våre kunder markedets bredeste film- og spillutvalg på enklest mulig måte. Velg blant over 15 000 titler på www.lovefilm.no , få DVD, Blu-ray og spill til Wii, Xbox og PS3 portofritt hjem i postkassen, eller stream film direkte på dataen. LOVEFiLM ble grunnlagt i 2004 og har røtter fra Brafilm og Boxman. I januar 2011 ble LOVEFiLM ervervet av Amazon EU SARL. Vi elsker film og vi elsker andre filmelskere. Det er derfor vi heter LOVEFiLM.

Lenker

http://lovefilm.no

Dette stoff formidler NTB for andre.
Meldingen og vedleggene er også tilgjengelig på vårt nettsted:
www.ntbinfo.no

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no