AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
18. oktober 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Rogaland Teater

Ingen friske midler til Rogaland Teater på årets statsbudsjett

Rogaland Teater fikk en økning på 5,6% da statsbudsjettet ble lagt frem i dag. Denne økningen utgjør kr 2,6 millioner. 1 million er bundet opp til finansieringskostnader knyttet til ny rømningsvei for Intimscenen og de resterende 1,6 millioner utgjør en kompensasjon for lønns-og prisveksten som forventes i 2013.

Det betyr at Rogaland Teater ikke fikk noen friske midler i årets statsbudsjett. Søknaden om ny scenerigg ble heller ikke denne gangen innvilget.

«Vi må dessverre konstatere at vi fortsatt er det eneste teatret i landet som i 2013 har et manuelt hånddrevet trekksystem i scenetaket. Dette byr på utfordringer og begrensinger m.h.t det kunstneriske. Videre er sceneriggen også en ergonomisk utfordring for vårt scenetekniske personale. Rogaland Teater er dog innstilt på å jobbe enda mer og hardere for å få gehør for behovet for midler til å skifte ut sceneriggen. Vi rister av oss skuffelsen og lover vårt publikum frisk scenekunst også i 2013», sier teatersjef Arne Nøst

Stavanger 08.10.2012
Med vennlig hilsen
Pernille Kaldestad
Informasjonssjef Rogaland Teater

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no