AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
20. september 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Rogaland Teater

OLAVS DRAUMAR

Stavanger konserthus: 20.sep - 20.sep 2012

Jon Fosses fortelling Olavs draumar - et unikt samarbeid mellom Rogaland Teater, Stavanger konserthus og Kapittel.

Fosses fortelling blir framført i Stavanger konserthus den 20. september som sang- og musikalskinspirert opplesning. Olavs draumar er en svært idérik miniroman om et par som prøver å klare seg på trass av en ugjestmild verden. I ly av en stor kjærlighet skjuler det seg grusomme handlinger, skam og beskyldninger – men også et stort håp.

Klanger og musikk
Fortellingen er skrevet i et språk, typisk for Fosse, spekket av potensial for klanger og musikk. Nettopp det var bakgrunnen for at ideen om å synge fortellingen framfor å lese den oppsto. Det endelige resultatet kjenner vi ikke, og forestillingen blir resultatet av møtet mellom skuespillerne Anders Dale og Svein Solenes og improvisasjonssangerne Ruth Wilhelmine Meyer og Silje Aker Johnsen

Ny musikk
Komponist Henrik Hellstenius har skrevet nytt partitur på halvparten av teksten som skuespillerne og sangerne nå skal gjøre til sin. Resten av teksten skal framføres improvisatorisk, dels som opplesning, dels som sang. Improvisasjonssangerne utfordres til å bevege seg retning av skuespillernes fagfelt, tekstframføring mens skuespillerne utfordres til å jobbe musikalsk med stemmen. Mette Arnstad har ansvar for regi og bearbeiding.

Arbeid
Det gjenstår fortsatt mye arbeid med eksperimentering og utprøving før alt er klart til forestillingen torsdag 20. september i det nye konserthuset. Det vi vet er at dette kommer til å bli en stemningsfull og nytenkenkede musikalsk framføring
Velkommen til en unik forestilling, basert på tekst, stemme, nyskrevne komposisjoner og improvisasjon. Dette er trolig den eneste sjansen til å få med seg Olavs draumar på denne måten.
Torsdag 20. september I kl. 17.00 i Stavanger konserthus

Billetter kan kun kjøpes på nett på våre hjemmesider og ikke i vår billettluke. Billetter kjøpes i Stavanger konserthus.

Regissør:
Mette Arnstad
Scenograf:
Arne Nøst
Skuespiller:
Svein Solenes
Skuespiller:
Anders Dale
Sangerinne:
Ruth Wilhelmine Meyer
Sangerinne:
Silje Aker Johnsen

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no