AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
27. august 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Trøndelag Teater

Velkommen til pressevisning og til en smugtitt inn i Jeppes verden. En verden som ikke er helt slik Jeppe tror.

Tid: Torsdag 30. august kl. 11.30
Sted: Hovedscenen på Trøndelag Teater
Til å spille Jeppe har teatersjef Kristian Seltun engasjert skuespiller Jan Sælid som dermed gjør sin første rolle i trønderhovedstaden. Regissør og komponist Øyvind Osmo Eriksen og koreograf Ida Wigdel er også to uskrevne blad på Trøndelag Teater. Kjersti Tveterås er nyutdannet fra Khio og får dermed sin skuespillerdebut i Jeppe på Bjerget. Sammen med scenograf Dagny Drage Kleiva har de skapt et nytt univers i underholdningsbransjen.

Vi viser et utdrag fra forestillingen, med muligheter for fotografering og opptak til radio og TV. Regissøren, teatersjefen, det kunstneriske teamet og skuespillerne vil være tilgjengelige for intervjuer. Påmelding og intervjuavtaler meldes til Sissel Grønlie på telefon 414 73 757 eller på e-post: sissel@trondelag-teater.no

Medvirkende: Jan Sælid (Jeppe), Silje Lundblad (Nille), Espen Klouman Høiner (produsent og dommer), Hans Petter Nilsen (Erik og Lakei), Wenche Strømdahl (casting-ansvarlig), Mona Jacobsen (markedssjef), Øyvind Brandtzæg (Jacob og politimann), Ragnhild Sølvberg (lege og advokat), Jan Erik Berntsen (lege og advokat), Jan Frostad (futen og politimann) og Kjersti Tveterås (futens kone og bargjest).

Regi og koreografi: Øyvind Osmo Eriksen og Ida Wigdel
Komponist: Øyvind Osmo Eriksen
Scenografi og kostymer: Dagny Drage Kleiva
Lysdesign: Øyvind Wangensteen

Om stykket
Jeppe på Bjerget er Ludvig Holbergs klassiske komedie fra 1722. Stykket handler om den stakkarslige Jeppe som blir funnet døddrukken i rennesteinen av den rike baronen og hans menn. Disse bestemmer seg for å more seg selv og sine omgivelser på Jeppes bekostning ved å kle ham ut i baronens klær og legge ham i baronens seng. Men de skal snart oppdage at spøken tar en uventet retning.

Med Jeppe på Bjerget reiser Holberg spørsmål ved menigmanns evne til styre og stell; Jeppe forvandles til en tyrann når han får penger og makt. På den ene siden kan dette sees som en kritikk av moderne demokratiske prinsipper der alles stemme skal veie likt. På den annen side nyanserer Holberg det hele ved å minne om at Jeppe er et produkt av det undertrykkende samfunnet han lever i: Mennesker som er kuet, som Jeppe, kuer selv andre, hvis de havner i maktposisjon.

Premiere på Hovedscenen fredag 7. september kl. 19.30.
Forestillingen varer i ca 1 time og 40 minutter uten pause.
Se link for mer informasjon: http://www.trondelag-teater.no/forestillinger/2012/jeppepabjerget/
Forestillingsbilder vil bli publisert senere.

Med vennlig hilsen
Sissel Grønlie
informasjonsrådgiver
TrøndelagTeater
Telefon73 80 51 31.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no