AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
7. juni 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
fra Den Nationale Scene

Årsresultat 2011
Solid overskudd i Hjelmelands siste år

Den Nationale Scene fikk i fjor et årsresultat på 2,1 millioner kroner i det som var Bjarte Hjelmelands siste år som teatersjef. Det er en kraftig forbedring fra 2010 hvor overskuddet var på 38 000 kroner.

Stabile publikumstall og solid drift. Det er fasiten når Den Nationale Scene, som Norges eneste nasjonale teater utenfor Oslo, legger frem resultatet for 2011. Den underliggende driften er god med 131 529 publikummere og driftsinntekter på nærmere 130 millioner kroner, som er en økning på ca. 2,4 millioner kroner fra året før. Driftsresultatet før avskrivinger var på nærmere 1,3 millioner kroner i 2011 mot minus 0,7 millioner kroner året før.

I 2011 kunne DNS by på 31 produksjoner, herav 12 samarbeidsproduksjoner. Teateret har levert et variert repertoar med høy kvalitet. Med hele fire urpremierer og tre Norgespremierer utmerket DNS seg i 2011, og de traff alle sitt publikum. Monstersuksessen La Cage aux Folles med Bjarte Hjelmeland og Bjørn Willberg Andersen i hovedrollene, ble spilt året før og i begynnelsen av 2011, og fikk en ny lang spilleperiode på høsten. Det bidro sterkt til gode publikumstall.

DNS er avhengig av årlige offentlige bevilgninger over statsbudsjettet.

For ytterligere informasjon

* Informasjonssjef på Den Nationale Scene, Ole Friele jr., 93 43 59 25.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no