AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
28. mai 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
fra Dramatikkens Hus

 

LYDiTEKST - 3 dager med grenseoverskridelser mellom tekst og musikk!

Kan språk bli musikk og musikk språk? Dette er utgangspunktet for seminarfestivalen LYDiTEKST på Dramatikkens hus 1.-3. juni.

Grensene mellom språk og musikk utforskes av stadig flere kunstnere innen musikk og teaterfeltet. Resultatet er musikkverk og forestillinger som fascinerer med sin utforskning av grenselandet mellom hva vi forstår som språk og det som går over i mer musikalske former. Dette er kanskje et av de viktigste utviklingsfeltene innen nyskapende teater og musikk i dag.

Seminarfestivalen 1.-3. juni byr på en lett blanding av teori og praksis gjennom møter med viktige kunstnere innen teater og musikkfeltet i Sverige og Norge. Visninger og forelesninger vil belyse ulike utgaver av en utforskning som er bestanddel i stadig flere av de mest toneangivende produksjonene av nye scenekunst og musikk i Norge og Europa i dag. Ønsket er å inspirere og engasjere, samt og gjøre deltagerne nysgjerrige på metoder og tankene rundt disse.

Med på seminarfestivalen er blant annet den prisbelønte Transiteatret og dets instruktør Tore Vagn-Lid, som kommer rett fra oppføring av deres nye produksjon ”Fatzer” på Festspillene i Bergen. Teatr Weimar er en av Sveriges internasjonalt anerkjente frie teatergrupper, som framfører sine musikk/teater produksjoner rundt i Europa. Komponistene Erik Dæhlin, Cecilie Ore, Ignas Krunglevicius, Henrik Hellstenius og Ole Lützow-Holm deltar med verker og forelesninger. Cikada Strykekvartett og Ensemble Neon spiller ulike tekst/musikkverker. Instruktøren Morten Cranner og skuespiller Ole Morten Skjelbred presenterer det grensesprengende prosjektet "Sonic Hamlet" som hadde urpremiere på Nationaltheatret 2011.

For mer informasjon kontakt Henrik Hellstenius tlf. 932 02 694.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no