AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
21. november 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Siljeholm/Christophersen (NTB)


 

Snik og Snok på månen av Siljeholm og Christophersen

Superheltene Snik og Snok lever i sus og dus. De hylles av folket og nyter heltestatusen sin. Men en dag blir idyllen brutt, en enorm flodbølge av søppel truer verden. Skurken Skuggan, som er i ferd med å kjøre månen mot jorda, får skylden, og Snik og Snok påtar seg oppdraget med å redde jorda. Men er egentlig Skuggan skyld i forsøplingen? Vil Snik og Snok klare å redde verden fra å drukne i søppel? Og vil vi mennesker egentlig bli reddet?

Snik og Snok på månen er en tverrkunstnerisk forestilling skapt i et fargerikt landskap av videoillustrasjoner, dans og musikk. Et visuelt, sanselig, auditativt show fra en annen planet for unge i alderen 8-13 år. Tema for forestillingen er hvordan jakten på materielle goder og sosial status står i kontrast til verdens voksende klimabevissthet.

Siljeholm/Christophersen er et spennende dansekompani som nå er ute med sin andre barneforestilling. Snik og Snok på månen er oppfølgeren til Eventyrlige Eventyr, for barn mellom 5-10 år, som ble spilt for over 15 000 publikummere i Norge og utlandet. Siljeholm/Christophersen skal vise forestillingen Snik og Snok på månen videre i Norge, Norden og Midt-Østen. Dette er en forestilling du absolutt bør få med deg!

Turnépremiere 6. mars 2012, Fagernes Kulturhus. På turné i Innlandet 6. mars – 15. mars 2012 og verdenspremieren finner sted i april 2012 ved Amman Contemporary Dance Festival, Jordan.
Foreløpig gjestespillplan: Ramallah Contemporary Dance Festival, Palestina, april 2012, Beirut International Platform of Dance, Libanon, april 2012
Nordens Hus, Færøyene, 7 mai 2012, Katuaq, Grønland, 5-8 juni 2012 og Nordens Hus, Island, 11-13 juni 2012.

Om produksjonen:

Idé, konsept, koreografi og dans: Helle Siljeholm og Sara Christophersen
Tekstforfatter og historieutvikling: Marie Hafting
Video/Animasjon: Ludvig Friberg
Illustratør/Design av videolandskap: Pablo Castro
Lysdesign og teknisk sjef: Laurent Ravot
Skuespiller- og regiveileder: Nancy Mannes
Musikk og lyddesign: Sverre Eide
Scenografi: Carl Nilssen-Love og Kamilla Kotte Birkeland
Kostymedesign: Kamilla Kotte Birkeland
Dramaturgisk veiledning: Dramatikkens hus
Turneprodusent: Dansearena Nord og Annika Ostwald.
Siljeholm/Christophersen er en dansekunstner duo bestående av Helle Siljeholm og Sara Christophersen. De begynte å arbeide sammen i 2006. Begge har danseutdannelse fra London, henholdsvis London Contemporary Dance School (2003) og Laban (2004). De arbeider i ulike samarbeidskonstellasjoner med andre kunstnere/akademikere. Interessen er å utvikle tydelige konsepter som bakgrunn for å skape forestillinger forankret i samtidsdans, men som kan leses utover sjangerne involvert i prosjektet.

For mer info: www.siljeholm-christophersen.com

Produsert av Siljeholm/Christophersen i samarbeid Dramatikkens hus, Teater Innlandet, Dansens Hus og National Center for Culture and Arts, Amman, Jordan. Støttet av Kunstløftet, Nordisk kulturfond, FFUK, UD/DTS og Riksteateret

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no