AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
6. oktober 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Black Box Teater


 

De Utvalgte med urpremiere på Black BoxTeater
- ny produksjon fra kompaniet bak bl.a suksessforestillingene «Skuggar» og«Drømmen»

De Utvalgte:«Kunsten å bli tam»
Urpremiere fredag 14. oktober kl 19.00. (Storescene). NB! Kun få billetter igjen
Vises også:lør 15, søn 16, tir 18 - søn 23 oktober kl19.00.

Hva erdet med mennesket som mener seg vesensforskjellig fra andre dyr? I et kulturhistorisk perspektiv har vi skilt oss fra dyrene siden Adam og Eva forlot paradis. Fra fødsel tildød blir vi oppdratt til å tilpasse oss kulturens normer og verdier som definerer oss som innenfor eller utenfor, tilpasset eller utilpass.

Kan det være at vi alltid vil bære i oss en lengsel etter å være en del av naturen, og at denne lengselen gjenspeiler vår grunnleggende følelse av ensomhet?

På sin vei ut i skogen blir Rødhette formanet til å følge den rette stien, og ikke å falle for fristelsen til å gå utenom. Hun drives ut i det ville og ender med å bli spist.

“Kunsten å bli tam” ser på det vakre og det grusomme, det å gå seg vill og være redd seg selv og naturen, det å ikke strekke til og falle utenfor, – på menneskets behov for å temme og bli temt.

De Utvalgte har satt opp en rekke forestillinger på Black Box Teater, blant disse suksessforestillingene “BangBang Club” (2004), “Jimmy Young” (2007),“Skuggar” (2009) og “Drømmen” (2010).Forestillingene har turnert både i Norge og i utlandet til storjubel fra bådepublikum og presse.


Vises også: 28 og 29 okt på BIT Teatergarasjen, Bergen. 9 og 10 nov påComedieDe Caen, Frankrike


Regi: Kari Holtan.Video/lysdesign: Boya Bøckman. Dramaturg/Produsent: Anne Holtan.Produsent:Maya Liu Bøckman. Scenografi: Carle Lange. Kostymedesigner:Gjøril Bjercke Sæther. Lyddesign: Merete Mongstad. Skuespillere: Kari Onstad,Randi Rommetveit, Torbjørn Davidsen og Pelle Ask. Tekst: De Utvalgte, Kari Onstad, Randi Rommetveit. Støttet av Norsk Kulturråd .Co-produksjon: Black Box Teater, Comédie de Caen og BIT Teatergarasjen.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no