AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
6. oktober 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra StatsTeatret


 

PRESSEMELDING
StatsTeatret til Christiania Teater 6-­-7 og 13 -­-14 okt.

StatsTeatret bestående av skuespiller Gard B. Eidsvold, Cato Skimten Storengen, Kim Sørensen og Per Kjerstad med Yngve Sundvor som regissør kommer med forestillingen:

"1066 -­ Slaget ved Stamford Bridge"

StatsTeatret ønsker å være et folketeater med filharmoniske kvaliteter. 1066 er en forestilling i krysning mellom eksistensiell Monthy Pyton i møte med Snorre Kongesagaen som oppskrift i et Quintin Tarantino Univers.

StatsTeatret er stolte over å endelig komme “hjem” til Oslo med en teaterforestilling som fikk meget god mottakelse ved urpremieren 26 mai på Rogaland Teater med stående applaus og fantastiske kritikker:

"Vikingmafiareligionskomedie En dypt alvorlig lek med historien. Eller en ellevill heisatur. Eller både og." Stavanger Aftenblad

"StatsTeatret klinte til med en herlig, historisk, surrealistisk og urkomisk urpremiere" . Rogaland avis Terningkast fem

"Statsteatret vil skrive om norgeshistorien. Det er et godt prosjekt". Andreas Wiese Dagbladet

(Andre aviser har ikke anmeldt forestillingen! Sjekk for øvrig vår hjemmeside:www.statsteatret.no)

1066 – Slaget ved Stamford Bridge er første av ti ulike forestillinger som skal ta for seg norske historiske knutepunkt fra 1066 til 2066.

Om forestillingen:

Møt fire svette menn som med vekslende imponerende fysikk gir alt for Norge. StatsTeatret tar for seg norgeshistorien og angriper kongesagaene med målrettet dødsforakt. Det du trodde du visste om norsk historie og det berømte slaget kan bli snudd på hodet når de rutinerte skuespillerne går løs på historien som en teatral monthy pyton.

Lever vikingen i oss fremdeles?
Dette er en tragikomedie om et av de verste slagene i norsk historie, der 5000 nordmenn mistet livet i forsøket på å erobre England.

Historien kretser om dagene før slaget ved Stamford bridge, og vi møter blant annet:
En konge, Harald Hardråde, preget av tunge depresjoner. Gard B. Eidsvold Hans sønn, Olav, som sliter med vektproblem og et alvorlig forhold til Gud. Cato SkimtenStorengen

En skald, Tjodolv, som drømmer om å skrive en bestselger i en verden av analfabeter. PerKjerstad
En landsforvist engelsk Jarl, Toste, som sliter sosialt og har et mulig farskompleks. Kim Sørensen.

Velkommen til en time og femten minutter fylt med drama, action, historie, humor, krim og kjærlighet.
-­- NORSKE KONGESAGAER BLIR ALDRI DE SAMME IGJEN


ADVARSEL: Det vil bli brukt et meget eksplisitt språk, samt menn som kysser. Det vil også blistekt vafler, hvilket kan medføre stekeos.

Regi: Yngve Sundvor.
Manus: Yngve Sundvor i samarbeid med StatsTeatret

Les mer på www.statsteatret.no eller www.christianiateater.no

Mvh.
Produsent Gard B. Eidsvold Tlf: 91 62 80 83
Epost: eidsvo@online.no

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no