AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
8. april 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Black Box Teater


 

Veras Vinduer - Teater for hele familien
- «En kruttsterk og humørfylt teaterferd oppå et sjelrikt og alvorlig bakteppe.» – Varden

Fabula Rasa: «Veras Vinduer»
Lørdag 9. og søndag 10. april kl 15.00. (Store scene)

Vera er 10 år. Hun føler seg ensom og forlatt selv om hun lever midt i en stor familie. Hjemme er det Wagner, Dolly Parton, kvitring fra undulater, breiale brødre og et evig virvar. Vera har mange tanker og opplevelser hun ønsker å snakke om, men føler seg oversett. For å unnslippe sin egen kaotiske familie, går hun ut og tar bilder av andre familier gjennom vinduene deres.

Et vindu uten lys er som et menneske uten sjel. Du må alltid huske å ha på lyset i huset ditt. Selv om du må spare på strømmen. Bare et lite et. Ellers så ser det så ensomt ut. Så alene og dødt. Og når jeg går forbi med kameraet mitt og ser at det er mørkt i huset ditt, så får jeg vondt i magen.

En dag blir hun oppdaget av en som absolutt ikke vil bli tatt bilde av...

Forestillingen tar opp hvordan livet oppleves når man ikke blir sett av dem man aller helst ønsker å bli sett av – de nærmeste.


Fabula Rasa har laget scenekunst for barn og unge siden 2004 og har gjestet Black Box Teater ved flere anledninger. Kompaniet jobber alltid med samtidsrelaterte temaer. I 2011 skal Fabula Rasa lage et musikkdramatisk verk for barn under dramatikkfestivalen, i co-produksjon med Nationaltheatret.

For hele familien fra 8 år.

«En kruttsterk og humørfylt teaterferd oppå et sjelrikt og alvorlig bakteppe.» – Varden

«Et realistisk teaterstykke, som kanskje alle og enhver kan kjenne seg igjen i.» – TA

Medvirkende: Idé og regi: Nina Ossavy. Skuespillere: Thomas Hildebrand, Randi Rommetveit, Runhild Olsen, Arnt Christian Teigen og Mads Jørgensen. Video og lysdesign: Boya Bøckman. Lys: Kim Atle Hansen. Komponist og musiker: Bjørn Bolstad Skjelbred. Scenografi: Ossavy/Kolbensvtedt og Hanne Ystad Mørch. Co-regi: Marius Kolbenstvedt. Manus: Ossavy/Kolbenstvedt. Co-produsent: Grenland Friteater. Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd, Den Kulturelle Skolesekken. Fond for lyd og bilde og Fond for utøvende kunstnere.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no