AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
4. mars 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Dansens Hus


 

SAMTIDSDANSENS SVAR PÅ DAVID LYNCH.

Hva: Mørkt, direkte og ærlig helaftens forestilling av Therese Markhus
Hvor: Dansens Hus, Studioscene
Når: Torsdag 10. til søndag 13. mars kl. 19:00.

Forestillingen «Her Shadow Is Named Susan» hadde premiere på RAS/Sandnes Kulturhus våren 2010, og tar utgangspunkt i skillet mellom fantasi og virkelighet. Publikum møter en kvinneskikkelse, fremført av to personer. Hennes oppfatning av omgivelsene oppleves ulogisk og på mange måter uhyggelig, men er opplevelsen reell?

En jente, snart to, jogger i store sirkler rundt hele scenen, faller, reiser seg og jogger videre. Etter hvert eskalerer dette til intens pusting, hyperventilering, med påfølgende spastiske bevegelser. Publikum ser kvinnen og hennes todelte verden med konflikter, frykt og relasjoner.
Spørsmålet er; er det en indre frykt eller reell ytre frykt? Følelsen kan være den samme.
Begge utøverne opplevde i barndommen å miste sin far. De har i forestillingen valgte å jobbe fysisk ut fra denne opplevelsen. Forestillingen byr på mye risting, frykt og sinne.

Det visuelle bildet, bevegelse, lyd, lys og scenografi flettes sammen og delvis tenderer mot det surrealistiske.

Den Stavangerbaserte koreografen og danseren Therese Markhus har blant annet bakgrunn fra Impure Company og samarbeider i denne forestillingen med komponist Per Zanussi, billedkunstner Ingrid Toogood Hovland og lysdesigner Tilo Hahn. Markhus har sin bakgrunn fra London Contemporary Dance School og School for New Dance Development, har jobbet i Amsterdam og Berlin, og har etter 14 år i utlandet og Oslo vendt tilbake til Stavanger.

Hun har jobbet med Per Zanussi i seks år. Sammen har de utviklet ulike metoder for å bygge bro mellom lyd og bevegelse. Disse metodene ble også brukt i denne forestillingen, der de har lekt med elementer på hvordan musikken kan forlenge fysiske hendelser.

Konsept, koreografi og utøver: Therese Markhus
Medskapende av materiale og utøver: Kristianne Mo
Komponist: Per Zanussi
Scenograf: Ingrid Toogood Hovland
Lysdesign: Tilo Hahn

Støttet av Norsk Kulturråd, Fond for utøvende kunstnere, Fond for lyd og bilde.
Co-produsent: RAS/Sandnes Kulturhus.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no