AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
14. februar 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Den Norske Opera og Ballett


 

Lulu
Hovedscenen

Premiere 16. februar 2011 kl 19.00

Spilles også 19., 22. og 25. februar og 2., 5., 10., 14., 23. og 25. mars
Introduksjon ved formidlingskonsulent Frida Steenhoff Hov en time før forestilling.

Med Lulu er regissør Stefan Herheim tilbake i Nasjonaloperaen, etter tidligere triumfer med Julius Cæsar i 2005 og Tannhäuser våren 2010.
Om opera hadde hatt aldersgrense, ville Alban Bergs Lulu muligens vært i det øverste sjiktet. Både menn og kvinner er dypt tiltrukket av den gåtefulle Lulu, som forfører omgivelsene med en grenseløs seksuell appetitt. Død og fordervelse følger i hennes fotspor, og hun er blitt omtalt som den farligste av alle operaens kvinneskikkelser. Men er hun en frigjort kvinne som bruker seksualiteten for å manipulere – eller er hun et uskyldig offer i en rå og brutal verden?

Vi følger henne gjennom alle stadier i livet, der Alban Berg tegner et bilde av en kvinne som speiler lengselen til mennene og kvinnene hun møter. Alle har sin egen drøm om Lulu.

Lulu forelå i to akter og som uferdig opera da Alban Berg døde i 1935. Det var først etter enken Helenes død i 1975 at verket kunne fullføres. Komponisten Friedrich Cerha gjorde ferdig den tredje akten på bakgrunn av Bergs skisser, og den komplette Lulu fikk endelig sin verdenspremiere ved Opéra Garnier i Paris i 1979. Denne versjonen var gjeldende frem til Eberhard Kloke leverte sin fortolkning av tredje akt i 2010, og det er denne vi viser her. Dette er en co-produksjon med Det Kongelige Teater i København.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no