AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
5. desember 2010

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Den Nationale Scene


 

Pressemelding: 1. desember 2010
DNS 2011: Med vekt på de gode historiene

- Vi byr på nye teaterstykker med bred appell

En frisk satsning på barneteater og historier med lokal forankring, og hele syv urpremierer, tre Norgespremierer og tre klassikere er repertoaret til DNS i Bjarte Hjelmelands siste år som teatersjef.

Bjarte Hjelmeland har gjennom sine tre år som teatersjef ved DNS viet barneteater stor oppmerksomhet. Under hans ledelse har teatret satset på gode barnestykker med bred appell. Dette videreføres også i 2011 med en rekke nyskrevne stykker. Først ute er forestillingen BLÅ JAKT av Liv Heløe. I denne forestillingen og i høstens store familieforestilling, KNUTSEN & LUDVIGSEN, videreføres satsningen på familieteater i kombinasjon med dukketeater, slik det ble gjort i årets store suksess ”Jungelboken”. I tillegg vises babyteatret BOBLE om våren og ULV, ULV om høsten, og sist men ikke minst ASKELADDEN PÅ NYE EVENTYR med dansegruppen Absence Crew.

Lokale historier og samarbeid
Året 2011 preges også av at det vil være et bredt samarbeid med lokale teaterkrefter, som Dukkenikkerne (KNUTSEN & LUDVIGSEN), Absence Crew, Vestlandske Teatersenter (BOBLE), Hordaland Teater (DUS) og Festspillene i Bergen (ORDET og FØR SOLOPPGANG). En rød tråd i repertoaret er dessuten historier med lokal forankring. Dette gjelder alle de tre første premierene: ET BEDRE STED av Stig Amdam, PEDER PÅSKE av Gunnar Staalesen og nevnte BLÅ JAKT av Liv Heløe.

Tilbake til fortiden
Tematikken i mange av stykkene handler om fremtid i forhold til fortid. Dette gjelder ikke minst ALT OM MIN MOR, hvor moren oppsøker fortiden for å oppfylle sin avdøde sønns største ønske. Denne tematikken følges også i Festspillforestillingen FØR SOLOPPGANG og høstens GJENGANGERE, to naturalistiske dramaer som ble skrevet på samme tid – og som drar veksler på hverandre. Også FØRSTEREIS, ET BEDRE STED og NÅR DET SLUTTER Å REGNE er forestillinger der personene går tilbake i tid for å finne seg selv, forståsine valg – konfronteres med sine feil eller søke erkjennelse.

Historier med publikumsappell
Komediemusikal-suksessen LA CAGE AUX FOLLES fortsetter på Store Scene høsten 2011 og avslutter Bjarte Hjelmelands år i Bergen både som teatersjef og skuespiller for denne gang.
- Gjennom mine år som teatersjef har jeg satset på å bygge opp publikums tillit til DNS – vi skal være et teater folk forbinder med gode historier ogopplevelser. Denne tilliten føler jeg teatret nå har, og derfor satser vi enda friskere i 2011 med flere nye historier. Samtidig er jeg sikker på at historiene vi forteller i 2011 har likestor appell som de foregående års publikumssuksesser, forteller Bjarte Hjelmeland.


For mer informasjon, kontakt: Ole Klemsdal, informasjonssjef DNS, telefon 911 01 791, e-post: ok@dns.no
Bilder fra lanseringen vil ligge på dns.no/presse fra ca kl 17.30 i dag.


PREMIERER 2011

LA CAGE AUX FOLLES av Jerry Herman og Harvey Fierstein
fortsetter å spilles frem til 5. februar 2011, og spilles også fra 29. oktober

BLÅ JAKT av Liv Heløe
Urpremiere på Småscenen 15. januar

ET BEDRE STED av Stig Amdam
Urpremiere på Lille Scene 22. januar

PEDER PÅSKE av Gunnar Staalesen
Urpremiere på Store Scene 12. februar

BOBLE av Vestlandske Teatersenter
Urpremiere på Småscenen 14. februar

DUS-prosjektet (Den Unge Scenen)
21.-26. februar

ALT OM MIN MOR av Pedro Alomodóvar
Norgespremiere på Store Scene 9. april

ORDET av Kaj Munk
Premiere på Lille Scene 25. mai (Nypremiere 24. september)

FØR SOLOPPGANG av Gerhart HauptmannNorgespremiere på Småscenen 27. mai

BLODIG ALVOR av Yasmina Reza
Nypremiere på Store Scene 15. juni

ASKELADDEN PÅ NYE EVENTYR av Absence Crew
Urpremiere på DNS i juni

GJENGANGERE av Henrik Ibsen
Premiere på Store Scene 10. September

ULV, ULV av Terje Tjøme Mossige og Ulf Nilseng
Premiere på Lille Scene 12. september

FØRSTEREIS av Morten Lorentzen
Urpremiere på Småscenen 24. september

KNUTSEN & LUDVIGSEN
Urpremiere på Store Scene 1. oktober

NÅR DET SLUTTER Å REGNE Av Andrew BovellNorgespremiere på Småscenen 12. november

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no