AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
30. november 2010

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Rogaland Teater


 

Haugtussa

Av Arne Garborg.
Regi: Sigrid S. Reibo
Premiere 29. januar. Hovedscenen.


- DRØMMER, TROLLDOM OG DEN STORE KJÆRLIGHETEN
I januar bringes Arne Garborgs mesterverk til Hovedscenen. Vi følger den synske Veslemøy gjennom møtet med den voldsomme kjærligheten, sviket, utestengelsen og kampen for å reise seg og finne veien videre. Det storslagne diktverket får nytt liv i en sceneversjon der dans og ny musikk understreker Veslemøys kamp mot mørkemaktene.

Vår Haugtussa handler om Veslemøys overgang fra jente til ung kvinne. Forestillingen bygger på et utvalg dikt som beskriver hennes vei fra jente og en del av fellesskapet, til å bli synsk og utelukket, å oppleve den første kjærligheten, det første sviket og til å gå gjennom en kjærlighetssorg og bli en voksen ung kvinne. Det handler om menneskets på den ene siden trang til å være en del av et fellesskap, det være seg samfunn, familie eller parforhold, og den andre siden behov for å være et individ, være seg selv.

De to hovedelementene i forestillingen er Veslemøy og koret. Koret representerer fellesskapet som hun etter hvert utelukkes fra. Koret representerer Fellesskapet, samfunnet og verden. Koret forteller historien. Veslemøy er den som lever igjennom det hele. Hun er den lyriske linjen.

Kunstnerisk team:
Regissør: Sigrid S. Reibo
Scenograf: Gjermund Andresen
Koreograf: Oleg Glushkov
Komponist: Alexander Manotskov
Orkester bestående av perkusjon, trekkspill og bratsj.
Skuespillere:
Veslemøy: Maria Dommersnes Ramvi
Megga fra Ås: Ragnhild Arnestad Mønness
Gamlemor: Gretelill Tangen
Syster: Mareike Wang
Jon: Mads Sjøgård Pettersen
Haugkallen: Nils Christian Fossdal
Diverse roller:
Svein Solenes
Espen Alknes
Cato Skimten Storengen
Lars Funderud Johannesen
Kikki Stormo
Kathrine Fagerland

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no