AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
2. november 2010

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Nordland Teater
.

 

SVART OG INTENST: Pinter møter Beckett

I vinter byr Nordland Teater på absurd teater. Igjen holder vi oss til nobelprisvinnere. Denne gang Samuel Barcley Beckett og Harold Pinter.

Pinter møter Beckett
- Kjøkkenheisen og sluttspill

Premiere: 8. desember 2010, Nordland Teater (Black Box)

Regi: Torfinn Nag

Scenografi: John Kristian Alsaker

I rollene: Karl Sundby og Kristian Winther, Linda Mathisen og Gudmund Gulljord

Regissør Torfinn Nag har ansvaret for to spennende, men forholdsvis svarte og absurde enaktere: Sluttspill av Samuel Beckett og Kjøkkenheisen av Harold Pinter.
Premieren blir 8. desember i Nordland Teaters Black Box og stykket turnerer Nordland etter nyttår.
Scenografi er ved Norges mest anerkjente scenograf John Kristian Alsaker.

Kjøkkenheisen

"Kjøkkenheisen" handler om to leiemordere. Offeret er foreløpig ukjent og de venter på nærmere beskjed fra sion mystiske oppdragsgiver. I mellomtiden bedriver de tiden med meningsløst prat og krangling. Så kommer underlige instrukser ovenfra. Det blir en paranoid og fortettet stemning og vi skjønner ikke alt er som det skal.

I rollene: Karl Sundby og Kristian Winther.

Sluttspill

"Sluttspill" beskrives gjerne som Becketts mest depressive stykke. Og også han viktigste sammen med «Mens vi venter på Godot.» Vi møter to hovedpersoner – Hamm og hans tjener Clov. Clov er lei sin herskesyke herre, og sier han ønsker å forlate han. Hamm er blind, og sitter i rullestol, mens Clov har ødelagt ryggen. Han kan ikke sitte og må hele tiden være i bevegelse. Tilværelsen er meningsløs og de to er både fysisk og følelsesmessig forkrøplet. Destruktive og selvsentrerte. I to søppelsjakter bor Hamms foreldre Nell og Nagg. De har mistet beina, sover mye, men er litt mer positivt innstilt til livet enn Hamm og Clov.
Symbolikk og tematikk er mye diskutert og ofte tolket i et stykke der meningsløsheten rår og håpet er fraværende.

I rollene: Karl Sundby og Kristian Winther, Linda Mathisen og Gudmund Gulljord

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no