AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
12. oktober 2010

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Black Box Teater

Namik Mackic «Salting the Tail»

Namik Mackic: «Salting the Tail»
Premiere torsdag 21. oktober kl. 19.00. Vises også fredag 22 - søndag 24. oktober kl 19.00. (Lille scene)

«Salting the Tail» utspiller seg på to plan: Et filmessay som kretser rundt åtte unge skuespillere og en regissør i forarbeidet til en produksjon, og en kjede av operasjoner på scenen hvor aktørenes omgang med plastiske materialer resulterer i et foranderlig, suggererende landskap. Mellom disse lagene er det underlaget til en fortelling som tar form, og som angripes indirekte, ad bakveier og sideinnganger.

«Salting the Tail» undersøker muligheten til å konstruere en «kultur» gjennom kroppslig og automatisert kunnskap i et rom ryddet for referansepunkter. Her er kroppen et instrument som oppnår mening gjennom likegyldige materialer og motoriske reflekser løsrevet for følelser. På den annen side vises kroppens egen ambivalens ved den stadige søken etter å konstruere mening, som tømmer bildene så fort de er skapt og forhandler om sin egen underkastelse.

I et klissete, levende scenerom av gummi, pulver og vann rulles et nytt lerret ut, der fiksjonen strekkes ut til det gjennomsiktige, og det patosfylte, det absurde og det obskøne glir over i hverandre.

Namik Mackic arbeider med performance og film. På Black Box Teater viste han forestillingen «The Folding Sky» høsten 2004, et samarbeid med Virginie Mira.

Idé, manus, klipp og regi: Namik Mackic. Med: Diane Busuttil, Namick Mackic og skuespillerstudenter ved Universitetet Dzemal Bijedic, Mostar. Foto: Cecilie Semec. Musikk: Raymond Ingar Berge. Lys og scenografisk assistanse: Ingeborg S. Olerud. Outside eye: Miet Warlop. Produksjonsassistanse BiH: Miro Barnjak. Støttet av Norsk kulturfond, Fond for lyd og bilde og Det norske komponistfond. Co-produksjon: Black Box Teater.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no