AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
3. oktober 2010

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Black Box Teater

Absurd og humoristisk fra NONcompany
- Skuespillere på utrygg grunn med 400 000 metallkuler som underlag

NONcompany: «Rekonstruksjoner»
Onsdag 13. – søndag 17. oktober kl 19.00. (Store scene)

Treffsikkert og underholdende. Glimrende manus pluss glitrende skuespillere er lik veldig godt teater.

Bergens Tidende

En suveren oppvisning i teknikk og skaperglede der man får følelsen av at hjerne og hjerte har gått hånd i hånd. Scenekunst.no

Vi følger historiene til seks personer i en liten by som er stor nok til å ha et moderne kunstgalleri og liten nok til at man risikerer å treffe kjente når man minst venter det.
En kontroversiell kunstner åpner en omdiskutert utstilling, et postbud bes inn på kaffe av en dame som er litt for inviterende, en hypokondrisk sykepleier spionerer på nabopiken. Et spekter av pussige situasjoner og sammentreff slår livene deres om kull.

Lag på lag av fortellerstemmer danner grunnlaget for «Rekonstruksjoner», en mørk, absurd og humoristisk forestilling som flørter med filmatiske referanser. Hovedkarakterenes historier kræsjer i hverandre, og selvsagt oppstår det komplikasjoner i et slikt møte, hvor mennesker som ikke vil eller kan forholde seg til omverdenen, tvinges til å ta grep. At alle prøver å løse problemene med små løgner, fantasier eller fornektelser, skaper grobunn for en aldri så liten fornøyelig undersøkelse av menneskesinnet.

«Rekonstruksjoner» hadde premiére 18. februar i Bergen, og er NONcompanys syvende forestilling, en svart, absurd komedie om virkelighetsfordreininger. «Rekonstruksjoner» tar utgangspunkt i et karakterbasert manus skrevet spesielt til denne forestillingen for syv skuespillere. Handlingen foregår i et abstrakt scenisk rom med plass til tilskuerens egne assosiasjoner og skuespillerne beveger seg bokstavelig talt på utrygg grunn, med 400 000 metallkuler som underlag.

Manus og regi: Lise Risom Olsen. Scenografi og kostymer: Lena Lundsten Buchacz. Lyddesign og musikk: Håvard Pedersen. Lysdesign: Leila S. Berg. Lystekniker: Leila Berg. Administrering: Tone Myklatun. På scenen: Cathrine Frost Andersen, Charlotte Grundt, David Skaufjord, Emil Johnsen, Mats Eldøen, Pål Gjertsen Steinsvik og Veslemøy Mørkrid. Film og foto: Trond Fausa Aurvåg, Marte Rognerud, Magnus Flaato, Rune Baggerud og Lise Vestby. Støttet av: Bergen kommune. Co-produksjon: Bit Teatergarasjen og Black Box Teater.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no