AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
12. mars 2010

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Rogaland Teater

Pressemelding – Rogaland Teater og Sandnes kulturhus
Jubileumsmusikalen

Hvem blir Mias nye ektemann?

Rogaland Teater og Sandnes kulturhus samarbeider tett om den store jubileumsmusikalen som har premiere i september. Torsdag 11. mars klokken 10.00 inviterer vi pressen til Rogaland Teater, og et møte med hovedrolleinnehaverne Mia Gundersen og Frode ”Froddi” Rønli.

Unge talenter fra Lundehaugen videregående skole og Barne- og ungdomsteatret er allerede plukket ut. Torsdag presenterer vi i tillegg de skuespillerne fra teatrets faste ensemble som skal bidra til musikalfesten.

Det betyr blant annet at personen som skal spille Mias ektemann blir avslørt.

Tittelen på den store musikalsatsningen blir også presentert for første gang, og vi byr på flere detaljer om handlingen og karakterene.

Kort om musikalen:
Sandnes er en by preget av stor innflytting og uvanlig rask vekst. Det er utgangspunktet for den store jubileumsmusikalen som har premiere i Sandnes kulturhus 11. september i år. Samarbeidsprosjektet mellom Rogaland Teater og Sandnes kulturhus er et ambisiøst musikalprosjekt der målet er å gi hele regionen en kulturopplevelse som er en 150-årsjubilant verdig.

Handlingen:
Mor, far og tre barn flytter til Sandnes, og havner dermed i samme situasjon som tusenvis av andre familier som i dag har landets åttende største by som adresse. Forfatter Vigdis Hjort har tatt tak i de mange utfordringene familien står overfor i møtet med nye jobber, ny skolehverdag, nye venner, forelskelser og mye annet som hører til familielivet. Vi følger familiens opp- og nedturer i møtet med en ung by der raske endringer er regelen. Far, mor, Emma, Tom og Tone må finne balansen mellom familieliv, jobbambisjoner, skole og fritid, og publikum kan vente seg en munter musikal som både sandnesgauker og rogalendinger for øvrig vil kjenne seg godt igjen i.

Musikalen finner sted i dagens Sandnes og scenene utspiller seg på biblioteket, hjemme hos familien, på byplankontoret der faren jobber, på skolen og i bystyret der politikerne grubler over veivalgene for byens framtid.
For mer informasjon, kontakt informasjonssjef Pernille Kaldestad, Rogaland Teater tlf 92421792 eller markedssjef Gry Østrått Sædberg, Sandnes kulturhus tlf 99274128.
Fakta:
Forfatter: Vigdis Hjort
Komponist: Morten Abel
Regissør: Hilde Andersen
Scenograf/ kostymedesigner: Kathrine Tolo
Koreograf: Lene Aareskjold


Med vennlig hilsen
Pernille Kaldestad
Informasjonssjef
Rogaland Teater

Gry Østrått Sædberg
Markedssjef
Sandnes kulturhus

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no