AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
17. november 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Nationaltheatret

Fjeldstad i Måken

Pressevisning av Måken i dag

Nationaltheatrets førstedame, Lise Fjeldstad, takker av ved å spille en av de store, komplekse kvinneskikkelsene fra en av tidenes største dramatikere.

I Anton Tsjekhovs Måken, leter alle etter lykken, men ingen finner den. Dramatikeren presenterer et rikt rollegalleri der karakterene har det til felles at de er fanger i egne liv. Alle elsker, men ingen elsker hverandre. Alle vil lykkes, men ingen har suksess. De makter ikke å være tilfreds med det de har, og lengter alltid etter noe annet. Selv om tematikken er mørk, er humoren alltid underliggende i Tsjekhovs klassiske tekst. Han omtalte selv stykket som en komedie.

Med Måken tar Nationaltheatret farvel med en av sine største teaterpersonligheter. Lise Fjeldstad setter punktum for en storslagen karriere som fast ansatt med rollen som den feterte primadonnaen Arkadina. Fjeldstad har vært ansatt ved Nationaltheatret i 34 år og medvirket i over 50 oppsetninger, både som skuespiller og regissør.

PRESSEVISNING: I dag, tirsdag 17. november

KL: 11.00 (presis)

STED: Amfiscenen, Nationaltheatret

Pressevisningen begynner kl. 11:00 presis på Amfiscenen. Det vil bli vist utdrag fra forestillingen, med mulighet for fotografering og opptak til tv og radio. Etterpå er ensemblet og regissør tilgjengelige for intervjuer.

Meld gjerne fra om du kommer - og hvem du ønsker å snakke med! Så kan vi legge til rette best mulig. Velkommen!

Pressekontakt: Åsne Dahl Torp, 22 00 16 67 / 48 29 74 57 / adt@nationaltheatret.no

Av: Anton Tsjekhov. Oversatt av: Kjell Helgheim. Premiere 21. november på Amfiscenen.

Irina Arkadina: Lise Fjeldstad. Konstantin: Nils Jørgen Kaalstad. Sorin: Espen Skjønberg. Nina: Mariann Hole. Sjamrajev: Bjørn Floberg. Polina: Liv Bernhoft Osa. Masja: Ine Jansen. Trigorin: Eindride Eidsvold. Dorn: Kai Remlov. Medvedenko: Ole Johan Skjelbred.

Regi: Sofia Jupither. Scenografi: Erlend Birkeland. Kostymer: Ellen Ystehede. Lysdesign: Linus Fellbom. Maskør: Hege Ramstad. Dramaturg: Hege Randi Tørressen.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no