AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
26. oktober 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Hamar Teater

Onsdag 28. oktober klokka 20.00

”GISELA OG ORLANDOS FANTASTISKE BERETTELSE OM DEN SKJØNNE HELENA”

Koreografi og dans: Sissel M. Bjørkli og Erlend Samnøen
Sang: Jorunn Torsheim
Musikk: Rameau, Delalande, Lully, Purcell og Händel
Lysdesign: Elisabeth Kjeldahl Nilsson
Forestillingslengde: I underkant av en time… (Forestillingen ble spilt på CODA festivalen i helgen (http://www.codadancefest.no) ,

Om forestillingen:
Sissel M. Bjørkli og Erlend Samnøen har i ”Gisela og Orlandos fantastiske berettelse om Den Skjønne Helena” tatt for seg begrepet skjønnhet.

Gisela og Orlando vakler mellom det høytidelige og det banale, det vakre og det groteske. Inspirert av den greske mytologiske historien om Den Skjønne Helena, befinner de seg i et abstrakt landskap der de i sitt forsøk på å demonstrere skjønnhet, erfarer uoppnåeligheten i det perfekte.

Forestillingen har en danseteaterform bestående av samtidsdans inspirert av barokke stildanser kombinert med pasjon, dialog inspirert av Euripides skuespill ”Helena”, dikt av Edgar Allen Poe, og arier av Händel fremført av Jorunn Torsheim. Forestillingen hadde urpremiere på Åmot Gård i Gaular kommune 28. august 2008, og ble spilt 4 dager. Sissel M. Bjørkli og Erlend Samnøen hadde den gang kledd løa i dyner og trakk barokken ut på landet… Forestillingen er støttet av: Fond for lyd og bilde, Norsk Kulturfond, Fond for Utøvende Kunstnere

Om utøverne:
Erlend Samnøen er utdannet danser ved Statens Balletthøgskole 2002. Har jobbet som danser bla ved Det Norske Teatret og Teater Ibsen, og med koreografer som Henriette Pedersen, Sølvi Edvardsen og Per Roar. Har jobbet som koreograf ved bla Nationalteatret, Det Norske Teatret, Trøndelag Teater, Den Nationale Scene og Hålogaland Teater, samt egne produksjoner, bla forestillingen “Stilleben med fiken, sitron osv, osv” vist på Det Norske Teatret i 2007 og som en del av kunstnergruppen L.U.N. med forestillingen “Interior of a rural home”, vist på Dansens Hus, Åmot gard og Villa Møllebakken. Sissel M. Bjørkli er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo 1996-1999, og har jobbet som utøvende og skapende dansekunstner siden 1998. I løpet av denne tiden har hun jobbet for, og samarbeidet med diverse koreografer i Norge og Europa, for tiden med Erna Omarsdottir (Is).

Siden 2003 har Sissel M. Bjørkli og Erlend Samnøen samarbeidet i performancegruppen L.U.N. (L.U.N. har en interessant hjemmeside som kan besøkes på http://www.lun.no) Jorunn Torsheim er utdannet sanger ved Goldsmiths College, London og Norges Musikkhøgskole. Repertoaret spenner fra opera, cabaret til folkemusikk.

Sist sett var hun bl.a i Marcus og Ole Paus sin satiriske miniatyropera "Alt for Norge" som Siv Jensen og hovedrollen som "Gutten" i operaen "Heksene" basert på boken av Roald Dahl. Hun har også sunget i danse-forestillingen "Elektriske Fugler" med Katrine Bølstad kompani på Hålogaland og Drammen teater samt Dansens Hus

Resten av høstprogrammet kommer fortløpende på: WWW.HAMARTEATER.NO

På Hamar Teater har vi faste billettpriser: 150,-/90,- - men vil du ha det billigere? Kjøp klippekort, og en dramatisk rabatt inntreffer!
Hvorfor ikke spleise?

Mer info og billettbestilling på www.hamarteater.no eller tlf. TLF. 97730749
Vår trivelige kafé er oppe fra en time før forestilling… Hamar teater ligger i Festivitetsbygningen i Strandgata 23, ofte kalt ”gamle rådhuset"


Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no