AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
1. juni 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØK

Uredigert pressemelding
Fra Dansens Hus

Oslopremiere 4. juni kl. 20:00 (UTSOLGT)
Spilles også 5. og 6. juni kl. 20:00.

"NORMA JEANE"

"Det er sent. Meredith er klar. Hun vil dele sine hardt ervervede hemmeligheter med noen utvalgte. Med seg på dette ærefulle oppdraget har Meredith vervet den vakre danseren Sara, trofast venninne til alle tider. De er på sporet av den tapte skammen.

Meredith vil avsløre noen tilslørte sannheter. Sannheter om Kvinnen; den største av alle livets kunster. Den vakre, medgjørlige, frie, autentiske, høymoderne kvinnen. Nattens dronning. Kvinnen som alle kvinner vil være og alle menn vil ha.

Det er allmenningens tragedie som står for fall."

«Norma Jeane» er et samarbeidsprosjekt mellom dansere/koreografer Helle Siljeholm og Sara Christophersen, billedkunstner Mari Meen Halsøy og sosiolog Mari Sømme Hammer. Gruppen viste en idéskisse av forestillingen på NyNorskDans 2008. Som et viktig ledd i utviklingen av prosjektets tematikk hadde gruppen et kunstneropphold i Beirut sommeren 08. Norma Jeane hadde urpremiere på Teaterhuset Avant Garden 10. mars 2009.

I «Norma Jeane» er det den moderne kvinnen og ikke minst våre høyst ambivalente holdinger til henne som iscenesettes og utfordres gjennom tekst, bevegelse og lysbilder. Resultatet er blitt en verbalt slagkraftig, visuelt forførende og ikke minst vannvittig morsom forestilling over et engasjerende sosialpolitisk tema. Dette er teater, dans og intelligent politisk satire.

Konsept: Helle Siljeholm, Sara Christophersen, Mari Meen Halsøy, Mari Sømme Hammer
Utøvere: Helle Siljeholm, Sara Christophersen
Scenografi/prosjektør: Mari Meen Halsøy
Koreografi: Helle Siljeholm og Sara Christophersen
Sosiolog: Mari Sømme Hammer
Dramaturg: Sidsel Pape
Skuespiller og regiveileder: Nancy Mannes
Komponist: Andreas Mjøs
Lysdesign: Tilo Hahn
Foto: Mari Meen Halsøy

Co-produsert av Teaterhuset Avant Garden

Støttet av Norsk Kulturråd, Det Norske Komponistfond, Atelier Nord og INMA (Beirut)

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no