AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
4. mai 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØK

Uredigert pressemelding
Fra Teater Ibsen

Pressemelding

Livet kom så plutselig

- en monologforestilling om det å være normal, om det å være annerledes, om det å ha Aspergersyndrom.

Skuespiller Mari Wiig Salvesen spiller Annika som har Asperger syndrom.

Annika forbereder en presentasjon av seg selv til et jobbsøkerkurs dagen etter. Hun har 15 timer på seg. For Annika er dette en oppgave som er like utfordrende som om en med klaustrofobi skulle tatt jobben som heismontør. Klarer hun ikke oppgaven vil hun bli uføretrygdet.

wiig ^ volden produksjoner hadde norgespremiere 20.november, 2008, i Ålesund med monologforestillingen Livet kom så plutselig av Klas Abrahamsson.

Forestillingen gir publikum et innblikk i hvilke utfordringer og tanker Annika har, om det å være det som kalles normal og det å ha Asperger syndrom.

Ståle Tangen, leder for Autistforeningen i Møre og Romsdal, sier om forestillingen:

Ho gjev eit usminka og direkte bilde av den Kafkaprosessen aspergermennesket kan oppleve i ei verd av mangel på respekt for det som er annleis.

Asperger syndrom, funksjonshemming innen begrepet autisme; beskrives også som autisme hos normalt begavede mennesker; karakterisert blant annet med kommunikasjonsproblemer, begrenset evne til sosial omgang og tilpasningsbegrensede interesser - Caplex 2008 

Livet kom så plutselig spilles 5. – 6. mai på Lillescene i Festiviteten kl. 19:30.

For mer informasjon kontakt:
Mari Wiig Salvesen

wiig/volden-produksjoner
tlf: 92 25 49 09
 

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no