AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
20. april 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØK

Uredigert pressemelding
Fra Den Nationale Scene

Det nærmer seg ny premiere på Den Nationale Scene, og vi har gleden til å invitere til:

Premiere på Kvinnene fra Troja av Euripides i Don Taylors versjon i regi av Bentein Baardson, fredag 24. april kl. 19 på Småscenen.

Befolkningen i Troja feirer at grekerne har forlatt dem etter 10 års beleiring. Men før avreisen etterlot grekerne en diger trehest ved stranden. Den er nå blitt trillet inn gjennom byporten.

Når natten senker seg stormer de greske soldatene, som er gjemt inne i den trojanske hesten, ut og overrasker de festglade trojanerene. Det hele ender i et blodbad der alle menn blir drept. Kvinnene blir ført ned i kjelleren og holdes som gisler, og det er nå handlingen i Kvinnene fra Troja starter.

Euripides, en av de tre store tragediedikterne i det antikke Hellas, har hentet historien fra den greske mytologien. Trojanerkrigen startet som en følge av at Paris fra Troja forførte og rømte med den vakre Helena, konen til Spartas konge Menelaus. Dette førte til at grekerne gikk til krig mot Troja. I forestillingen på DNS er handlingen lagt til vår tidsalder - som er vel så mye preget av kriger, gisselaksjoner og folkemord. Vi møter Helena og de andre kvinnene i Troja i deres kamp for å overleve.

Teatret gleder seg over å ha sin tidligere teatersjef Bentein Baardson tilbake som regissør. Baardson er en av de mest markante personer i norsk teater, og har vært med på å skape en rekke magiske øyeblikk  på norske scener - ikke minst her på DNS.

KVINNENE FRA TROJA av Euripides, i en versjon av Don Taylor.
Regissør: Bentein Baardson. Scenograf/kostymedesigner: Ingeborg Kvamme. Lysdesigner: Torkel Skjærven. Med: Marit Østbye, Malin Soli, Marianne Nielsen, Sissel Ingri Tank-Nielsen, Merete Armand, Rhine Skaanes, Karin Stautland, Ragnhild Hiortøy, Irene Waage, Gard Skagestad og Stian Isaksen. 

Spilles april, mai og juni. Mandag til fredag kl. 20.00, lørdag kl. 18.00

www.dns.no/presse vil forestillingsfoto og forestillingsvideo være tilgjengelig noen dager før premieren.

Reservasjon av inntil to billetter må gjøres innnen mandag 20. april kl. 12, til billettkontoret ved Den Nationale Scene, tlf.: 55 60 70 80 eller på epost til undertegnede.

Velkommen!

Med vennlig hilsen
Ole Klemsdal
Informasjonssjef
Den Nationale Scene
T. +47 55 54 97 19
M. +47 911 01 791
www.dns.no 

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no