AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
20. april 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØK

Uredigert pressemelding
Fra Teaterhuset Avantgarden
 

teaterhuset avant garden

Kompaniet Deepblue er basert i Brussel og arbeider med performance, dans, musikk, video og installasjonsprosjekter. Deepblue utgjøres av en av Norges fremste, internasjonale koreografer, Heine Avdal og dessuten Christoph de Boeck og Yukiko Shinozaki. Deepblue arbeider med å samordne og bryte ned grensene mellom menneskelige og teknologiske kommunikasjonsformer. Video, lyd, lys og distribusjon av rom er likeverdige elementer i deres kreasjoner, akkurat som dansere, utøvere og publikum er det.

I forestillingen You are here foretar Deepblue en formell sammenlikning mellom teaterrom og arkiv. Teatret og arkivet er rom hvor en historie eller et konsept materialiseres. Et arkiv fungerer som et sted hvor ideer, tanker og rester fra andre verdener og tider er bevart. Publikum inviteres i denne forestillingen til å konsultere dette arkivet, ved at de gis mulighet til selv å utforske små arkivbokser med morsomt og pirrende innhold.
Tittelen You Are Here henspiller på publikums fysiske tilstedeværelse i teatret. Og den plasserer publikum i mulige verdener som fysisk brettes ut foran øynene på dem. Eller man bretter dem selv ut i møtet med de sjarmerende og inkluderende aktørene på scenen. 

Konsept og regi: Heine Røsdal Avdal, Christoph De Boeck og Yukiko Shinozaki
Utøvere: Heine Røsdal Avdal, Mette Edvardsen
Lyd: Christoph De Boeck
Lysdesign og teknisk ansvarligHans Meijer
Lydingeniør & elektronikkFabrice Moinet
Foto og video: Heine Røsdal Avdal
Scenografi og design av bokser: Heine Røsdal Avdal, Christoph De Boeck og Yukiko Shinozaki
ProdusentHeine Røsdal Avdal og deepblue
Produksjonsassistenter: Luea Ritter og Tomoko Tsuchihashi
Foto: Giannina Urmeneta Ottiker

Co-produsenter: Vooruit, Gent; STUK, Leuven; Netwerk, Aalst; Buda, Kortrijk

Samarbeidspartnere: Nettverk for scenekunst (Black Box, Oslo; BIT teatergarasjen, Bergen; Teaterhuset Avant Garden, Trondheim)

Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere, Vlaamse Gemenschap

Se også: www.deepblue.be, www.avantgarden.no

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no