AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
3. april 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØK

Uredigert pressemelding
Fra Dansens Hus

"LIVING HOUSE" Sweet & Tender

Et levende hus, åpne rom, flere pustende kropper, diskusjoner, lecture performances, work-in-progress, visninger, installasjoner, eksperimenter, kunstnere fra hele verden, studenter, laidback prat og god mat. Alle disse elementene er ingredienser i våren og årets mest spennende samarbeid på huset.
Kunstnernettverket Sweet & Tender med Mia Habib som kurator setter Dansens Hus på hodet ved å innta hver krik og krok og gjøre huset til sin lekestue, sitt laboratorium og sitt hjem over åtte dager.
12 unge kunstnere fra hele verden flytter inn for å arbeide og la seg inspirere og påvirke av menneskene og stemningene, rammene og frihetene og alt hva huset innebærer. Publikum inviteres inn (og hjem) for deltakelse og tilskuelse, middagslaging, diskusjoner, debatter, sang, strikking og hva som ellers måtte bli resultatet av arbeid på huset. Vi er stolte av, og gleder oss til å se hva Dansens Hus blir i symbiose med noen av verdens mest toneangivende unge koreografer og kunstnere.

Foto: Ana Lucia Cruz

PROGRAM:
15., 16., 17., og 18 april åpner vi foajeen og resten av huset for publikum. Vil du være en del av prosessen og komme deg på innsiden av Sweet & Tenders arbeider?
Det er fare for at du blir tatt med på rundturer og ekspedisjoner i form av mindre forestillinger og prosjekter på de merkeligste plasser i huset.

Du får blant annet se:

«buckets and other things» av Tim Darbyshire (Australia)
«meet me at the stairs» av Min Kyoung Lee (Sør-Korea)
«my everyday favourite lecture» av Mariella Greli (Østerrike)
«carne» av Micheline Torres (Brasil)

Gratis inngang for studenter (med gyldig studentbevis).
50 kroner + avgift for alle andre per dag. Begrenset kapasitet!


19. april blir det holdt dialog og diskursjon rundt temaet "Performing arts and context" med deltakerne fra Sweet & Tender, inviterte gjester og publikum.

Fri inngang!

20. april vil det bli holdt debatt rundt temaet "scenekunstutdannelser i Norge". Hvordan forbereder de norske institusjonene sine elever på virkeligheten som møter dem etter endt utdanning? Hva lærer de om samarbeid, networking, samarbeid på tvers av grenser, desentralisering osv.

I panelet finner vi blant andre Camilla Eeg fra Akademiet for scenekunst og Mariella Greil fra Sweet & Tender. Flere deltakere vil bli annonsert.

Inngang kr. 100+ avgift. Begrenset kapasitet!

21. april viser kunstnerne frem resultatet av arbeidet på huset. Hva er resultatet av residensen på Dansens Hus? Hva har blitt skapt?

Inngang kr. 100+ avgift. Begrenset kapasitet!

 Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no