AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
23. mars 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØK

Uredigert pressemelding
Fra Torshov-teatret

Pressevisning av MISANTROPEN tirsdag 24. mars kl.1100 på Torshovteatret

Misantropen av Molière har ikke vært satt opp på Nationaltheatret siden 1957. Torshovgruppa avslutter sin regjeringstid med å inviterer instruktøren Laurent Chetouane til å "filleriste" klassikeren – i tråd med det program gruppen la fram høsten 2007. På scenen står Liv Bernhoft Osa, Birgitte Larsen, Erland Bakker, Endre Hellestveit, Ågot Sendstad og Thorbjørn Harr.

Misantropen fra 1666 er et av Molières hovedverk, og en av de store franske komediene. Stykket skildrer en tid preget av dekandense og et miljø som ikke har noen reelle bekymringer. Alceste kritiserer, men er også selv en del av dette miljøet. Forestillingen kretser rundt hans hat mot menneskeheten – herav tittelen. Alceste insisterer på å si sannheten, uansett om den skader hans venner og bekjente. Dette gir ham ikke bare problemer med kjærlighetslivet, men han havner på kant med loven.

Franske Laurent Chetouane har bodd i Berlin siden 1999. Høsten 2008 mottok han den høythengende hovedprisen på Festival FreiesTheater, og fikk strålende kritikk for sin oppsetning av Faust på Nasjonalteatret i Köln.

Vi inviterer til pressevisning av Misantropen tirsdag 24. mars kl.1100 på Torshovteatret. Det vil bli vist utdrag fra oppsetningen med mulighet for fotografering og opptak til tv og radio. Etterpå vil skuespillerne og regissør være tilgjengelig for intervjuer.

Velkommen!

Premiere på Torshovteatret 27. mars.

For påmelding/intervjuavtale, vennligst kontakt Jannik Wiberg; 412 75 699

eller jannik.wiberg@nationaltheatret.no

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no