AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
16. mars 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØK

Uredigert pressemelding
Fra Den Nationale Scene

Til redaksjonens teateranmelder
Bergen 9. mars 2009

Det nærmer seg nye premierer på Den Nationale Scene, og vi har gleden til å invitere til:

Skandinaviapremiere på Sjøfareren av Conor McPherson i regi av Ola B. Johannessen, fredag 20. mars kl. 19 på Lille Scene.

Premiere på Rett i lommen av Michael Cooney i regi av Nils Vogt, lørdag 21. mars kl. 18 på Store Scene.

www.dns.no/presse vil forestillingsfoto og forestillingsvideo være tilgjengelig noen dager før premieren.

Reservasjon av inntil to billetter må gjøres innnen mandag 16. mars kl. 12, til billettkontoret ved Den Nationale Scene, tlf.: 55 60 70 80 eller på epost til undertegnede.

VELKOMMEN!

Sjøfareren:
Sharky er en alkoholisert mann som er kommet hjem for å ta seg av sin like alkoholiserte, dominerende og nylig blinde bror, Richard. Sharky prøver å holde seg unna alkoholen, men sliter når broren og hans kompiser Ivan og Nicky stadig kommer innom for å drikke.

Så dukker Ivan opp sammen med den elegante Mr. Lockhart. Sharky og Mr. Lockhart har møttes for 25 år siden i fengsel. Nå står Sharky i gjeld til Mr. Lockhart.

Mr. Lockhart foreslår at de to skal spille poker der utfallet avgjør om Sharky skal få leve eller dø. Men hva skjedde for 25 år siden, og hvem er egentlig Mr. Lockhart? Djevelen selv?

Sjøfareren er et sterkt realistisk drama spekket med kjappe og komiske kommentarer fra en gjeng som stadig blir fullere. Men det er én mann som ikke ser humoren i det hele, og som kjemper for å beholde sjelen sin. Sharky opplever sin livs verste natt, der utfallet av kortspillet avgjør om han havner i fortapelsen.

Conor McPherson er en irsk samtidsdramatiker med stor internasjonal suksess. Han har blitt nominert til og vunnet flere priser for sine stykker. Sjøfareren ble skrevet i 2006, og ble nominert både til Laurence Olivier Award og Evening Standard Award for årets beste skuespill. Kritikerne roste det da det ble spilt på Broadway i 2007, og betegnet det som McPhersons morsomste stykke.

Henrik Mestad spiller for første gang på DNS. Den erfarne skuespilleren har gjort en rekke store roller på Nationaltheatret, og i tillegg har han spilt i en flere filmer og TV-serier.

SJØFAREREN av Conor McPherson
Oversetter: Torstein Bugge Høverstad. Regissør: Ola B. Johannessen. Lysdesigner: Arne Kambestad. Kostymedesign: Carle Lange. Med: Henrik Mestad, Karl Bomann-Larsen, Jon Ketil Johnsen, Eirik del Barco Soleglad og Bjørn Willberg Andersen.

Norgespremiere 20. mars på Lille Scene
Spilles i mars, april og mai. Mandag til lørdag kl. 19.00

Rett i lommen:
Etter suksessen med Panikk i kulissene er det igjen duket for en ellevill komedie på Store Scene. Rett i lommen har alt en farse skal ha: Forviklinger, intriger, overraskende vendinger, høyt tempo og masse glimt i øyet!.

Erik Bruun er en lystløgner som har funnet en alternativ måte å tjene til livets opphold. I stedet for å arbeide som de fleste andre, så bruker han kreativiteten sin til å svindle NAV. Han dikter opp en rekke leieboere som alle har en eller annen form for fysisk handicap, en tropisk sykdom eller som har en rekke barn, og soper inn støtten rett i lommen på vegne av sine fiktive personer. Men så orker ikke Bruun å lyve for sin kone lenger, og planlegger å drepe den ene oppdiktede leieboeren etter den andre, men det resulterer bare i at han  får tilbud om begravelsesstøtte og kaoset er i full gang igjen. Og hva gjør han når en kontrollør fra NAV stikker innom og forlanger signatur fra en av de fiktive leieboerne?

Bruuns ikke fullt så smarte, men helt reelle leieboer, Normann Bassfjord, går motvillig med på å holde svindelen i gang. Men er Normann den riktige mannen til å hjelpe han? Kommer hans kone Linda til å oppdage hva som faktisk foregår? Og hva skjer når onkel Georg, doktor Bjartvold, Brita-Lill og Sally plutselig dukker opp og forvirrer alle og enhver?

Regissør er Nils Vogt - en av Norges folkekjære komikere. Og til rollen som Linda Bruun har teatersjef Bjarte Hjelmeland hentet sin ”kjæreste” fra musikalkomedien Svindlere med stil, Janne Formoe.

RETT I LOMMEN av Michael Cooney.
Oversetter: Runar Borge. Regissør: Nils Vogt. Scenograf/kostymedesign: Milja Salovaara. Lysdesigner: Geir Hovland. Med: Frode Bjorøy, Janne Formoe, Vidar Magnussen, Stig Amdam, Gerald Pettersen, Siren Jørgensen, Pål Rønning, Sverre Røssummoen, Kirsten Hofseth og Dorina Marie Iversen.

Premiere 21. mars på Store Scene.
Spilles i mars, april, mai og juni. Mandag til fredag kl. 20.00, lørdag kl. 18.00

Med vennlig hilsen
Ole Klemsdal
Informasjonssjef
Den Nationale Scene
T. +47 55 54 97 19
M. +47 911 01 791
www.dns.no

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no