AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
9. mars 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØK

Uredigert pressemelding
Fra Nobel Fredssenter

Ladyen av Burma

Vi har noen presseplasser tilgjengelig for anmeldere på generalprøven 9. mars (foto tillatt) og på premieren 10. mars (fotoforbud under forestillingen) samt på forestillingene 11. og 12. mars (fotoforbud).

Meld fra til meg om du ønsker å få reservert en plass en av disse dagene . 

Mvh

Kirsti Svenning
Informasjonsrådgiver
Nobels Fredssenter
+47 95 19 13 15 | www.nobelsfredssenter.no

Forestillingen vil ha norgespremiere i på Nobels Fredssenter i Oslo tirsdag 10.mars og fortsetter på Falstadsenteret på Ekne i Levanger søndag 15.mars.

"Ladyen av Burma" er en monolog om Aung San Suu Kyi.

Aung San Suu Kyi fikk Nobels fredspris i 1991, men hun var avskåret fra å hente den siden hun satt i husarrest - som hun har gjort i til sammen 20 år. I den seinere tid har det kommet meldinger om at hun får intravenøs behandling og det er viktig at opinionen verden rundt fortsetter å tale hennes sak. Ved å sette opp ”Ladyen av Burma” ønsker Nord-Trøndelag Teater å være med på å holde hennes kamp levende i folks bevissthet.

Aung San Suu Kyi har hatt et ekstraordinært liv og er et ekstraordinært menneske. Som en rollefigur i et gresk drama står hun opp for sin sak, ubøyelig og modig og ofrer dem hun elsker for en sak som er enda større: Frigjøringen av sitt land og sitt folk. Et eksempel for oss alle. Og som hennes mann sa da hun reiste siste gang fra London; ”Jeg visste at en gang måtte du tilbake; at en dag ville jeg miste deg.”

I stykket sitter hun i et fengsel i Rangoon etter at hun ble arrestert i 2003. Hun holder motet oppe ved å bevege seg og meditere. Hun maner fram bilder fra livet sitt; huset, hagen og sjøen. Vi kjenner luktene, hører lydene, musikken og ser for oss fargene i det vakre landet.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no