AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
27. februar 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
Fra Nordic Black Theater

Nordic Black Theatre presenterer:

”Spoonface Steinberg” av Lee Hall

Oversatt til Norsk av Christina Mediaas

med:
Amina Sewali
Anne Egseth
Ablaye Cissoko
Spilles fra 4. t.o.m. 12. mars
på Teaterbåten MS Innvik, i Bjørvika.

Utøverene i stykket er en fascinerende og sammensatt blanding av talenter.

Amina Sewali, som for mange er kjent gjennom TV-serien Glatte Gater (NRK) og spillefilmen 99% Ærlig”, gjør sin debut på teaterscenen.

Ablaye Cissoko er verdenskjent som kora-spiller og sanger. Han har hatt internasjonal suksess med en rekke CDer, spesielt hans siste album ”Griot Rouge” (Ma Case)

Anne Egseth var medlem av Empty Space Theater Company i England og turnerete UK fra 1999-2004. Hun fikk kjempe anmeldelser i The Stage, Time Out og The Guardian.

Om stykket

’Spoonface Steinberg’ av Lee Hall var opprinnelig et BBC radio-teaterstykke, men har også hatt stor suksess som lydbok, TV-film og på scenen.

I stykket møter vi en 7 år gammel autistisk jente som har kreft. Gjennom hennes øyne får vi et fasinerende og engasjerende blikk på menneskene rundt henne. Et alvorlig stykke som samtidig er lett, humoristisk og sjarmerende.

Regissøren, Cliff Moustache har valgt sangboka av Norges bestemor av gospel, Ruth Reese som bakteppe. Amina Sewali synger gammel ’spirituals’ over vakker kora spilt av Ablaye Cissoko. Dette gjør stykket enda mer kraftig og engasjerende.

Diskusjon

Spoonface Steinberg rørte mange i the UK og vekket mye diskusjon om hvordan autisme håndteres i samfunnet. Etter premieren 4. mars har vi invitert fagfolk til en åpen samtale om temaet i stykket. Skuespillerne og publikum deltar også i debatten.

Spilles fra 4. t.o.m. 12. mars

på teaterbåten MS Innvik, i Bjørvika.

kl. 20.00 (tors 12.3 kl. 12.00)

billetter: kr 100/50 - kan bestilles på tlf. 22 41 95 00.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no